40 εκ. ευρώ από την Π. Αττικής για την ανάπλαση της Πανεπιστήμιου και την επέκταση του τραμ

Σύμφωνο συνεργασίας για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, παρουσία του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 40 εκατομμύρια ευρώ την ανάπλαση της Πανεπιστημίου και την επέκταση του υφισταμένου δικτύου του Τραμ από το Σύνταγμα μέχρι το Πεδίον του Άρεως και την Πλατεία Αιγύπτου.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τον πυρήνα ενός κεντρικού σχεδιασμού για το κέντρο της Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πράξεις από την πλευρά της Περιφέρειας για άλλους δρόμους και για άλλες συνοικίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στο 100% είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς η Περιφέρεια το παρέλαβε στο 14% και ξεπερνάει στο τέλος του χρόνου το 50%. Ειδικότερα, ο κ. Σγουρός πρόσθεσε: «400 εκατομμύρια πέσανε στην αγορά σε 2,5 χρόνια, δηλαδή 12-13 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και στόχος μας είναι άλλα 400 εκατομμύρια για τα επόμενα 2 χρόνια. Αυτό από μόνο του είναι το κύριο στοιχείο της ανάπτυξης».

Ο υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, κ. Σταύρος Καλαφάτης τόνισε: «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η Περιφέρεια Αττικής δεσμευόμαστε σήμερα να χρηματοδοτήσουμε με 78,5 εκατομμύρια ευρώ, με συγκεκριμένο τρόπο, την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και την επέκταση του Τραμ από το Σύνταγμα μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μετά τη σημερινή συμφωνία, το έργο εντάσσεται στο ΕΠΠΕΡΑΑ εντός των επόμενων εβδομάδων και μπορεί να προκηρυχθεί διαγωνισμός εντός τριμήνου, ώστε να υλοποιηθεί εντός διετίας.»

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΕΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΡΑΜ, ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]