Περιφέρεια Κρήτης: Έγκριση χρηματοδότησης 350.000 για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου

πΜια ένα χρηματοδότηση ύψους 350.000 ευρώ εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Κρήτης.

Πρόκειται για ένα δρόμο μήκους 4,5 χιλιομέτρων που ενώνει το οικισμό Σακτούρια με την περιοχή Πρασονήσι και μειώνει την απόσταση κατά 7 χιλιόμετρα αφού ο επισκέπτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό τον νέο κάθετο δρόμο αντί να κάνει επιλέγει τον υφιστάμενο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

« Το συγκεκριμένο αίτημα εντάσσετε στον ευρύτερο σχεδιασμό μας για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου και του σπάνιου φυσικού μας πλούτου. Κύριο μέλημα μας είναι η ενοποίηση των παραλιών, η βελτίωση της προσβασιμότητας και φυσικά η μείωση των χιλιομετρικών αποστάσεων ώστε να μην ταλαιπωρούνται κάτοικοι και επισκέπτες.  Έχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό να ενώσουμε τις παραλίες μας παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν να κάνουν με το ανάγλυφο της περιοχής και το μεγάλο μήκος της ακτογραμμής μας.

Σε αυτό το πλαίσιο καταθέσαμε την συγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης στον Περιφερειάρχη αναλύοντας την σκοπιμότητα αυτού του κάθετου δρόμου που ενώνει τα Σακτούρια με μια αναπτυσσόμενη περιοχή, το Πρασονήσι , με δυναμικό τουριστικό ενδιαφέρον. Με την ολοκλήρωση του έργου μειώνεται η απόσταση κατά 7 χιλιόμετρα ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται η ασφάλεια των επισκεπτών.

Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε την σπουδαιότητα του έργου και ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας. Θα ήθελα λοιπόν να τον ευχαριστήσω θερμά για την έγκριση και την χρηματοδότηση ενός ακόμα έργου που αφορά τον Δήμο μας.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!