Έκτακτη χρηματοδότηση 15,94 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα σε ΟΤΑ - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
19
Νοέμβριος
Back

Έκτακτη χρηματοδότηση 15,94 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα σε ΟΤΑ

Στο πλαίσιο του ολιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης για την αντιπλημμυρική θωράκιση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος των πληγεισών περιοχών από τις καταστροφικές –πρωτοφανούς έντασης και έκτασης– πυρκαγιές του καλοκαιριού, που έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση, παρέχεται νέα έκτακτη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 15,94 εκατ. ευρώ, σε Περιφέρειες και Δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές αυτές.

Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πρόληψης και Αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού» καθώς και «Πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών των πυρκαγιών έτους 2021» του Υπουργείου Εσωτερικών (ΣΑΕ 055) και αφορά σε επείγουσες εργασίες, μελέτες και εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμού ρεμάτων, καθώς και σε εργασίες αποκατάστασης υποδομών και δικτύων, σε πληγείσες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου περιοχές.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται:

  • 11,24 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκ των οποίων:
  • 10 εκατ. ευρώ αφορούν σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Αλφειού ο οποίος διέρχεται παραπλεύρως του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και έργων αποτροπής βλαβών και επικινδυνότητας της περιοχής εξαιτίας των πυρκαγιών του καλοκαιριού και
  • 1,24 εκατ. ευρώ χορηγούνται, προκειμένου να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στις ορεινές κοίτες ποταμών και ρεμάτων, αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πύργου (Αρχαία Ολυμπία).
  • 4,5 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων:
  • 3,26 εκατ. ευρώ αφορούν σε καθαρισμούς και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και
  • 1,24 εκατ. ευρώ σε αποκαταστάσεις υποδομών και καθαρισμούς ρεμάτων.
  • 200. 000 ευρώ για τον Δήμο Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας για έργα αποκατάστασης υποδομών και δικτύων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!