Δημόσιο -ΟΤΑ: Ανησυχία για το face control στους ανεμβολίαστους  - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
17
Μάρτιος
Back
Νέα μέτρα: Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ, εκκλησίες, γήπεδα, τρίτη δόση (πίνακας)

Δημόσιο -ΟΤΑ: Ανησυχία για το face control στους ανεμβολίαστους 

Ανησυχία για τον τρόπο εφαρμογής των νέων μέτρων αλλά και τις αντιδράσεις των ανεμβολίαστων πολιτών στους οποίους ζητείται, πλέον, rapid ή μοριακό τεστ για την είσοδο τους σε Δημόσιο και ΟΤΑ, εκφράζουν αιρετοί αλλά και εργαζόμενοι σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιο τομέα.

Τοι πρώτο θέμα που θέτουν είναι πώς θα γίνονται οι έλεγχοι των πολιτών, ειδικά σε δήμους που δεν έχουν Δημοτική Αστυνομία. Οι δήμαρχοι που εκ των πραγμάτων οι υπηρεσίες του βρίσκονται πλησιέστερα στον πολίτη έχουν μία ακόμη σπαζοκεφαλιά να λύσουν. Στις περιπτώσεις, μάλιστα, που δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία, τα «κάστανα από τη φωτιά» θα κληθούν να βγάλουν οι κλητήρες που βρίσκονται στις εισόδους των δημαρχείων. Το ίδιο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και τα δημοτικά ΚΕΠ. Αναφορικά με τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, το θέμα του ελέγχου φαίνεται να είναι πιο απλό, καθώς πολλές από αυτές διαθέτουν προσωπικό φύλαξης (σεκιούριτι)

Το δεύτερο (και σοβαρότερο) θέμα που τίθεται είναι «τι κάνουμε στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να μπει χωρίς έλεγχο σε δημόσια υπηρεσία ή ΟΤΑ. Στην περίπτωση αυτή, ειδικά αν ο ελεγκτής είναι ένας απλός υπάλληλος, η μόνη λύση είναι να κληθεί η Αστυνομία.

ΑΣΕΠ -προκήρυξη ΟΤΑ: Στις 1.800 οι μόνιμες θέσεις -Πότε έρχεται

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!