Ζουράρις σε δήμαρχο Ορεστιάδας: Έμαθα να αγαπώ στο πετσί μου την Θράκη

«Έμαθα να αγαπώ την Θράκη πολύ πριν από τους νεοεθνοκηφήνες  της σήμερον». Αυτή ήταν η απάντηση του νέου υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Ζουράρι, στην επιστολή του δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, στην οποία χαιρέτιζε την ενέργεια του να σταλεί δημοσιογράφος στη Θράκη.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον δήμαρχο ο κ. Ζουράρις:

«Επειδή υπηρέτησα στον τότε Αμερικανοβασιλόφρονα στρατό, ως χαρακτηρισμένος ως «εν ενεργεία δρων κομμουνιστής, κατηγορία Γ, λοιπός οπλίτης», εκεί στο Σουφλί, αλλά και στο φυλάκιο του Ερυθροποτάμου, πάλι εκεί, κατά τα χριστεπώνυμα έτη 1963- άνοιξη, και 1964 -χειμώνα  και επειδή η συχωρεμένη  μητέρα μου είναι Θρακιώτισσα από την πρωτεύουσά της, δηλαδή την Βασιλεύουσα, γι’ αυτό έμαθα ν’ αγαπώ στο πετσί μου την Θράκη, πολύ πριν από τους νεοεθνοκηφήνες  της σήμερον.

Όσοι ανελλήνιστοι δεν νιώθουν από την Αριστοφάνειον ειρωνεία, ας ξαναδιαβάσουν Αριστοφάνη, Ροΐδη  και Ζουράρι. Και να κρατούν σημειώσεις, τις οποίες, εξεχόντως, οφείλω να εγκρίνω».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ, ΘΡΑΚΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!