Δευτέρα
5
Ιούνιος
Back
Βαρέα και Ανθυγιεινά: Έρχονται περικοπές με στήριξη ΔΑΚΕ -Και απολύσεις συμβασιούχων covid

ΥΠΕΣ κατά 3Κ -“Ρατσιστική” διάταξη καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι (έγγραφα)

Ως επίθεση της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ στους εργαζόμενους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων μέσω της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ εκλαμβάνουν οι ίδιοι διάταξη στο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 76 του νομοσχεδίου απαγορεύεται οποιαδήποτε μετάταξη, απόσπαση, μετακίνηση των συγκεκριμένων εργαζόμενων για μία εφταετία, όταν για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ ισχύει η διετία.

Εργατική Αντεπίθεση: “Ρατσιστική” & εκδικητική η διάταξη

Με ανακοίνωσή της η “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ”, χαρακτηρίζει την διάταξη “ρατσιστική” και εκδικητική και προαναγγέλλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΥΠΕΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το Άρθρο 76 (Σχέδιο νόμου) του Υπουργείου Εσωτερικών για να πραγματοποιηθεί ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μετάταξη των νεοδιόριστων της 3Κ θα πρέπει να διανυθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ … 7ετια !!! από τον διορισμό τους.

Εδώ , όπως καταλαβαίνεται, πρόκειται για μια καθαρά «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ» διάταξη , κατά των νεοδιόριστων της προκήρυξης 3Κ ,και θα πρέπει να ξεσηκωθούν και οι 8166 Συνάδελφοι.

Ήδη η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ έχει θέσει το θέμα υπ’ όψη του Αρμόδιου τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κου Χρήστου Σπίρτζη και παράλληλα,ΑΜΕΣΑ , θα ανακοινωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη με ταυτόχρονη στάση εργασίας). 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ , ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ , ΡΥΘΜΙΣΗ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!