Χίος: Μποϊκοτάζ στην Olympic Air για φθηνότερα εισιτήρια

Αρχίζει από σήμερακαι θα διαρκέσει έως την επόμενη Τρίτη το μποϊκοτάζ της Ένωσης Καταναλωτών Χίου στην Olympic Air με αίτημα τα φθηνότερα εισιτήρια για την Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Χιώτες καλούνται να δείξουν με την αποχή τους, «την αντίθεσή τους, από τη μια στην απομόνωση και από την άλλη, στη σχεδόν ληστρική πολιτική του μονοπωλίου της Olympic, που απαιτεί μισό μισθό για ένα ταξίδι στην Αθήνα, την ώρα, που με το ένα τρίτο των χρημάτων φτάνει κανείς σε ευρωπαϊκούς -και όχι μόνο- προορισμούς. Ενώ αποτελεί πλέον ρουτίνα για τους Χιώτες της Αμερικής, να φτάνουν στο νησί μέσω Κωνσταντινούπολης ή Σμύρνης».

Σημειώνεται ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Βροντάδου, Ν. Νύκτας, πρότεινε, στο πλαίσιο διερεύνησης εταιρειών που κάνει ο δήμος, να κληθεί ιδιωτική τουρκική αεροπορική εταιρεία που ήδη εκτελεί το δρομολόγιο Σμύρνη – Αθήνα με εισιτήριο 50 ευρώ, να κάνει στάση στη Χίο.

«Όταν η Ολυμπιακή απαιτεί μισθό για ένα ταξίδι, γιατί να μην διερευνήσουμε αυτήν τη δυνατότητα, που θα φέρει Σμυρνιούς αεροπορικώς στη Χίο, αλλά παράλληλα θα πάει τους Χιώτες στην Αθήνα με το ένα τρίτο της υπάρχουσας τιμής του μονοπωλίου της Olympic;» σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Νύκτας πρότεινε να διερευνηθεί σε επίπεδο περιφέρειας, η αγορά ακόμα και μεταχειρισμένου πλοίου απ’ αυτά, που στις σκανδιναβικές χώρες κινούνται με ήπιες μορφές ενέργειας, ώστε με την εξοικονόμηση καυσίμων, να πέσει στο μισό το κόστος των σημερινών μεταφορών.

Το εισιτήριο της Olympic Air από Χίο προς Αθήνα κυμαίνεται από 70 έως 107 ευρώ και από Αθήνα προς Χίο κυμαίνεται από 75 έως 125 ευρώ. Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας εκτελεί με εισιτήριο από 50 έως 70 ευρώ, το αεροπορικό δρομολόγιο Σμύρνης – Αθηνών.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου συμμετέχει και καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να στηρίξουν το μποϊκοτάζ των αεροπορικών δρομολογίων Αθήνα – Χίος – Αθήνα.

«Θεωρούμε ότι πρέπει στηρίζοντας το καταναλωτικό κίνημα στο νησί μας να δώσουμε ένα πρώτο μήνυμα στην εταιρεία ότι δεν θα ανεχτούμε την απομόνωση του νησιού μας και να οργανώσουμε τις επόμενες δράσεις μας καλώντας την κυβέρνηση να θυμηθεί που σταματούν τα σύνορα της χώρας και τι σημαίνει νησιωτικότητα. Πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα στηρίξουν το δίκαιο αίτημα της Χιώτικης κοινωνίας αν και με τους μισθούς που παίρνουν οι εργατοϋπάλληλοι δεν ταξιδεύουν πια με αεροπλάνο παρά μόνο για θέματα υγείας και άλλης ανάγκης» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΙΟΣ, OLYMPIC AIR


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!