Χανιά: Η τροχαία ανέλαβε δράση μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

Στους δρόμους των Χανίων βγήκε ο γερανός της τροχαίας στο πλαίσιο του σχεδιασμού για βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας παρατηρήθηκαν πολλά κρούσματα παραβάσεων, κυρίως από οδηγούς που στάθμευαν τα οχήματά τους σε διπλή σειρά, σε θέσεις στάθμευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες και πάνω σε μπάρες διέλευσης ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Συνεργεία της τροχαίας έχουν ήδη βεβαιώσει δεκάδες παραβάσεις, σε πολλές περιπτώσεις αφαιρούν πινακίδες και σε ενίοτε μεταφέρουν με το γερανοφόρο όχημα τα αυτοκίνητα των παραβατών στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων.

Εξάλλου, από χθες εφαρμόζεται το μέτρο της συνολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στάσης και στάθμευσης οχημάτων στη χερσαία ζώνη του παλιού λιμανιού της πόλης στο τμήμα από την πλατεία Κατεχάκη μέχρι και την οδό Δευκαλίωνος στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού.

Από το μέτρο της απαγόρευσης εξαιρούνται οι τουριστικές άμαξες, ενώ η τροφοδοσία των οχημάτων επιτρέπεται από τις 7.00 έως τις 11.00 το πρωί.

Μετά την εφαρμογή του μέτρου απομακρύνθηκαν και οι αλυσίδες που υπήρχαν σε σημεία εισόδου προς την παλιά πόλη, ενώ, σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χανίων Αντώνη Δασκαλάκη, το μέτρο της απαγόρευσης θα ισχύει πλέον όλο τον χρόνο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΡΟΧΑΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΚΕΝΤΡΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!