Βόλος: Επεισόδια και ένταση στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης προκάλεσε η εμφάνιση του Αχιλλέα Μπέου (βίντεο)

Δεκάδες κάτοικοι ενώ επιχείρησαν να ανέβουν στην αίθουσα συνεδριάσεων, όταν πήγε στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να κάνουν «ντου» και τελικά να ανέβουν στον τρίτο όροφο, όπου συνεδριάζει η Διοίκηση!

Μεταξύ των συγκεντρωμένων πολιτών ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δελημήτρος και Δανάη Τζήκα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι των «Δρόμων Συνεργασίας».

Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί αρχικά στην άκρη του δρόμου και στη συνέχεια έκλεισαν την οδό Κωνσταντά για να  αποφασίσουν τι θα κάνουν.

Γύρω στις 12.40, όταν στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ έφτασε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ανέβηκε προς την είσοδο του κτιρίου, υπό τα γιουχαΐσματα των συγκεντρωμένων πολιτών.

Οι πολίτες που ζητούσαν επιτακτικά να ανέβουν στο κτίριο, εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να κάνουν «ντου», οι αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο κτίριο να μην καταφέρουν να τους σταματήσουν.

Περίπου 80 άνθρωποι ανέβηκαν στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ και έμειναν στον τρίτο όροφο, ενώ μερίδα συμβούλων, βουλευτών και πολιτών μπήκε στην αίθουσα συνεδρίασης του Δ.Σ., όπου ήδη βρισκόταν οι πρόεδρο των Τοπικών Συμβουλίων.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος των συγκεντρωμένων Αριστείδης Φραγκουδάκης, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον εισαγγελέα, ενώ ζήτησε την αναβολή του θέματος, για να προηγηθεί διαβούλευση στο Δημαρχείο του Βόλου, διότι ο Κανονισμός Άρδευσης που προτείνει η Δημοτική Αρχή δεν είναι προς το συμφέρον των κατοίκων.

Η συνεδρίαση τελικά ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και τον Αχιλλέα Μπέο να τονίζει ότι «εδώ είναι συμβούλιο Εταιρίας, και κανείς δεν μπορεί να παρενοχλεί τη διαδικασία. Θα υποβάλω μήνυση και όποιος παρενοχλεί τη διαδικασία θα πάει αυτόφωρο».

Τελικά, ο Αχιλλέας Μπέος, πρότεινε το θέμα του Κανονισμού Άρδευσης να συζητηθεί στο τέλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δελημήτρος δήλωσε ότι ο δήμαρχος δεν συνδιαλέγεται με τους πολίτες και αυτό είναι κακό, για να του απαντήσει ο δήμαρχος «να πάρεις τους λαϊκισμούς σου και να πας αλλού».

Την ώρα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, πολλοί συγκεντρωμένοι βρίσκονταν έξω από την αίθουσα και φώναζαν συνθήματα, ενώ χτυπούσαν και τις πόρτες, διακόπτοντας τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΕΝΤΑΣΗ, ΒΟΛΟΣ, ΕΛ.ΑΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΕΥΑΜΒ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!