Το ξεφτίλισε ο Μπέος – Μπερνα-Μπέου με… 1.500 € τον μήνα!

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 1 Αυγούστου 2021 - 11:30
  • Comments Off

O Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος Βόλου.. διέταξε πως το Πανθεσσαλονικό Στάδιο, πρέπει να παραμείνει έδρα της ομάδας που ο ίδιος ίδρυσε και είναι πρόεδρος.

Αποφάσισε ότι 1.500 ευρώ είναι αρκετά καλό ποσό ς μίσθωμα.

Συγκεκριμένα:

6 Ιουλίου 2021: Η διοίκηση του ΝΠΣ Βόλος (Μπέος) αιτήθηκε τη μίσθωση του Πανθεσσαλικού Σταδίου με ποσό 1.500.

14 Ιουλίου 2021: Ανακοινώνεται μετά την Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος ότι ο δήμαρχος Βόλου παραμένει πρόεδρος της ΠΑΕ μέχρι και τον Ιούνιο του 2024.

 26 Ιουλίου 2021: Μετά από τηλεδιάσκεψη το δημοτικό συμβούλιο, με τη θετική ψήφο των παρόντων μελών της παράταξης τουΜπέου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παραχώρηση της χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «ΒΟΛΟΣ», έναντι μηνιαίου μισθώματος μόλις 1.500 ευρώ.
Τρεις εβδομάδες μετά ο δήμαρχος Βόλου (ο Μπέος) αποδέχθηκε την πρότασή του του και έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε… στον εαυτό του.

Σημειώνεται πως το Πανθεσσαλικό Στάδιο, που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία Βόλου, παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ Α.Ε. µε την από 27-5-2021 σύμβαση παραχώρησης στον Δήμο Βόλου, με διάρκεια αορίστου χρόνου. Ενδεικτικό του χαμηλού μισθώματος αποτελεί το συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης ενός άλλου Σταδίου, του Αλκαζάρ, στη Λάρισα, το οποίο είναι και αρκετά παλαιότερο του Πανθεσσαλικού.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μαγνησία», η ΑΕΛ στη Λάρισα πληρώνει πάνω από τα τριπλά για το μίσθωμα του Αλκαζάρ, καθώς για κάθε αγωνιστική περίοδο το ποσό ορίζεται στις 50.000 ευρώ, για το οποίο «συνομολογείται ότι αντιστοιχεί κατά προσέγγιση στο νόμιμο ποσοστό 15% των συνολικών ακαθάριστων εισπράξεων από εισιτήρια και διαφημίσεις για κάθε αγωνιστική περίοδο».

Να σημειωθεί ότι κόντρα για το θέμα του σταδίου ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου και της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, η οποία έκανε αναφορά «στον νόμο που διέπει τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από διάφορους “κρατικοδίαιτους” επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν και τη λαϊκή περιουσία να τη μετατρέπουν σε “μαγαζάκι” τους για τις επιχειρηματικές ορέξεις τους. «Ακόμη, λοιπόν, και αυτό το ιδιαίτερα ευνοϊκό νομικό πλαίσιο αρνείται να τηρήσει ο δήμαρχος Βόλου και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βόλος, και να αποδώσει ως ενοίκιο για τη χρήση του σταδίου το 15% των εισπράξεων από την εκκαθάριση των εισιτηρίων, τις διαφημίσεις και όποια άλλα αντικείμενα εκμεταλλεύεται εντός σταδίου π.χ. κυλικεία, καφέ κτλ.», ανέφερε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ακολούθησε απάντηση του δημάρχου μέσω της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος  ύβρεις και χυδαιότητες κατά του ΚΚΕ, αναφέροντας παράλληλα ότι στην προηγούμενη μίσθωση που είχε γίνει με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου το αντίστοιχο μίσθωμα ήταν 2.000 ευρώ μηνιαίως, προσθέτοντας πως τώρα τη συντήρηση θα την αναλάβει η ΠΑΕ, καλύπτοντας μια δαπάνη 4.000-4.500 ευρώ μηνιαίως.

«Ο δήμαρχος πιάστηκε “με τη γίδα στην πλάτη”», απάντησε η Λαϊκή Συσπείρωση, που στηλιτεύει τη «χυδαία, υβριστική και αντικομμουνιστική ανακοίνωση», ρωτά «γιατί είναι υποχρεωμένος ο βολιώτικος λαός να πληρώνει για λογαριασμό της ΠΑΕ απ’ την τσέπη του», ζητώντας παράλληλα από τους Βολιώτες «να παλέψουν ώστε το Πανθεσσαλικό Στάδιο και κάθε αθλητική εγκατάσταση να είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους τους αθλούμενους και τα αθλητικά σωματεία».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΛΟΣ, ΓΗΠΕΔΟ, ΜΠΕΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]