Θεσσαλονίκη: Ποινική διώξη κατά Σαξώνη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
28
Νοέμβριος
Back

Θεσσαλονίκη: Ποινική διώξη κατά Σαξώνη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του φερόμενου ως πρωταγωνιστή της μαύρης τρύπας, ύψους 51, 4 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, του π. ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.

Η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης το πρώτο σκέλος του πορίσματος που συνδέεται με το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και με βάση τα στοιχεία αυτά ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδιας για οικονομικά εγκλήματα Λάμπρος Τσόγκας προέβη στην απαγγελία της παραπάνω κατηγορίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στον 3ο ειδικό ανακριτή Κώστα Αλεξίου, ο οποίος αναμένεται να καλέσει το επόμενο διάστημα σε απολογία τον ήδη προφυλακισθέντα Π. Σαξώνη.

Από τα έως τώρα ευρήματα της οικονομικής επιθεωρήτριας προκύπτουν καταθέσεις και βεβαιώσεις για κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αποδίδονται στον πρώην υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το δεύτερο σκέλος του πορίσματος της οικονομικής επιθεωρήτριας. Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισε η διερεύνηση του οικονομικού σκανδάλου είχαν ανοίξει τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκόμενων προσώπων και έγινε ταυτόχρονος έλεγχος στα οικονομικά τους στοιχεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!