Περιβαλλοντικές δράσεις στο Όρος Αιγάλεω ξεκινάει ο ΑΣΔΑ - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

Περιβαλλοντικές δράσεις στο Όρος Αιγάλεω ξεκινάει ο ΑΣΔΑ

Η πραγματοποίηση περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων , που ανάλογα με τη φύση τους θα εκτελεστούν την κατάλληλη χρονική περίοδο μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο και συνολικό στόχο θα έχουν την προστασία και οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω, εγκρίθηκε από τον πρόεδρο του ΑΣΔΑ, Ανδρέα Μποζίκα.

Πρόκειται συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, για δράσεις που θα περιλαμβάνουν διάνοιξη λάκκων φύτευσης και συμπληρωματικές φυτεύσεις σε επιλεγμένα σημεία του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω, σχηματισμό λεκανών άρδευσης των νέων φυτών, πριν την έναρξη της περιόδου των ποτισμάτων και καθαρισμό σημείων από μπάζα και άλλα άχρηστα αντικείμενα που εναποτίθενται παράνομα σ’ αυτό και αποτελούν εστίες μόλυνσης ενώ δημιουργούν και κίνδυνο πυρκαγιάς.

«Η προστασία, ανάδειξη και οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω αποτελεί την πλέον βασική προτεραιότητα του ΑΣΔΑ από την ίδρυση του μέχρι σήμερα και έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Ο Σύνδεσμος  καταρτίζει ήδη, πολύ έγκαιρα,  το πλήρες πρόγραμμα περιβαλλοντικών  παρεμβάσεων στο Ποικίλο για το προσεχές έτος ώστε όλες οι εργασίες να εκτελεσθούν σύμφωνα με το σωστό χρονοδιάγραμμα και με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μποζίκας και συμπλήρωσε «θεωρούμε κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία της δράσης μας την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς και πιστεύω ότι θα κατορθώσουμε να τους κινητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές. Μεγάλη σημασία δίνουμε στη συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού τομέα Αττικής, κ. Κώστα Παπαντωνίου ώστε και με την παρέμβασή του να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτέλεσμα».

Να σημειωθεί ότι στην υλοποίηση πολλών από τις  παρεμβάσεις αυτές, σημαντικό ρόλο θα έχουν εθελοντικές ομάδες πολιτών, μαθητές από σχολεία της Δυτικής Αθήνας, περιβαλλοντικοί σύλλογοι και άλλοι τοπικοί φορείς.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!