Θεσ/νίκη: Ελληνομεξικανική συνεργασία στον τουρισμό και στην γαστρονομία

Ενδιαφέρον για την εμπορική και επιχειρηματική συνεργασία στον τομέα των παραδοσιακών προϊόντων στο Δήμο Θεσσαλονίκης έδειξε μεξικανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής το νέο πρέσβης του Μεξικό Navarrate Montes De Oca, που συναντήθηκε χθες με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, με πρωτοβουλία του κεντρικού δήμου, να υπάρξει διερευνητική συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίας του κλάδου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του επίτιμου προξένου και εμπορικού ακολούθου του Μεξικό στη Θεσσαλονίκη Κώστα Αντωνιάδη και του συμβούλου του πρέσβη Fernando Sandoval, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα διμερούς πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη βούληση των Αρχών και των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης για συνεργασία σε πρωτοβουλίες που αφορούν την επιχειρηματικότητα και στον τουρισμό. Στο πλαίσιο των εκπεφρασμένων θέσεων της δημοτικής Αρχής για την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην ιστορία και στην προνομιακή της θέση σε σχέση με προορισμούς αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος και σημείωσε τα πολιτιστικά γεγονότα-σταθμούς στα επόμενα χρόνια για τη Θεσσαλονίκη.

Από τη μεριά του ο Navarrate Montes De Oca, αναφέρθηκε με θετικά σχόλια στη διοργάνωση της Womex και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας τη συμμετοχή τριών μεξικανικών ταινιών και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για περαιτέρω ανάπτυξη της πολιτιστικής και εμπορικής διμερούς συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η επέκταση και στη Θεσσαλονίκη, της Πολιτιστικής Ατζέντας του Μεξικού που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, καθώς επίσης η συμμετοχή της μεξικανικής κουζίνας στα γαστρονομικά Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]