Σαξώνης: «Η πλαστογραφία γινόταν εν αγνοία των υπολοίπων»

«Η πλαστογραφία γινόταν εν αγνοία των υπολοίπων», είπε ο βασικός κατηγορούμενος για το οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης. Η τοποθέτησή του αυτή έγινε κατόπιν διευκρινιστικής ερώτησης που του υπέβαλε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίστηκε για 18η μέρα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας ισχυρίστηκε ακόμα ότι κανείς εκ των συγκατηγορουμένων του -αιρετοί και υπάλληλοι- δεν γνώριζαν για τα πλαστά παραστατικά κι ότι από τη στιγμή που τα κατέθετε ουδείς δεν μπορούσε να αντιληφθεί την πλαστότητά τους.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της εφοριακή υπάλληλος της Θ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, είπε ότι για τρία χρόνια ο δήμος δεν υπέβαλε προσωρινές και οριστικές δηλώσεις, ενώ εντύπωση, πάντως, προκάλεσε και το γεγονός ότι -σύμφωνα με την ίδια- η υπηρεσία της ουδέποτε αντιλήφθηκε την υπεξαίρεση στο δήμο. Μάλιστα, όπως είπε η μάρτυρας, από το 2008 -οπότε αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο- έως σήμερα δεν διενεργήθηκε ΕΔΕ για να ερευνηθούν τυχόν υπηρεσιακές ευθύνες υπαλλήλων της εφορίας.

Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Σαξώνης πριν από λίγες μέρες αναφέρθηκε σε εμπλοκή εφοριακών υπαλλήλων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης, ενώ για το θέμα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Θεσ/νίκη-υπεξαίρεση: Αποφυλακίζεται ο Σαξώνης την επόμενη εβδομάδα

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!