Θεσ/νίκη: Από Μάρτιο, 76 οχήματα καθαριότητας για 10.500 τόνους σκουπίδια το μήνα

Στις 30 Ιανουαρίου η υπηρεσία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης θα έχει στη διάθεσή της 30 απορριμματοφόρα και 8 τράκτορες καθώς και τη δυνατότητα καθημερινής επισκευής και συντήρησης των οχημάτων. Στο 1ο 3μηνο – 4μηνο του 2013, θα έχει στη διάθεσή της καθημερινά 56 απορριμματοφόρα (σύνολο), 10 τράκτορες (σύνολο), 10 δορυφορικά (ανοιχτά μικρά οχήματα για την περισυλλογή των ογκωδών), «και με το συγκεκριμένο τρόπο θα γίνει ανασχεδιασμός της καθαριότητας με ωράριο, σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες και θα σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε πρόβλημα σκουπιδιών», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, κατά τη ανοιχτή συζήτηση παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, που έγινε με πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών «Θεσσαλονίκη 2012» για την ανακύκλωση και την Καθαριότητα.

«Ο εξοπλισμός αποτελούσε το σημαντικότερο πρόβλημα, μέχρις στιγμής, για την καθυστέρηση της αποκομιδής. Εξίσου σοβαρά, ωστόσο, είναι και τα προβλήματα που προκύπτουν από τη δυσλειτουργία του ΧΥΤΑ (απεργίες, κλείσιμο), τα οποία προσδοκούμε με τα νέα δεδομένα να τα ξεπεράσουμε», είπε.

«Ένα βασικό στοιχείο σε όλη την ιστορία της αποκομιδής των απορριμμάτων, παραμένει όμως ότι τα απορρίμματα έχουν δύο παραμέτρους: είναι αυτός που τα κάνει και αυτός που τα μαζεύει. Αν δεν δουλέψουμε και οι δύο μαζί, δεν πρόκειται να λειτουργήσει το σύστημα, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε καθαρές πόλεις. Αυτή είναι η βασική λογική της ιστορίας, κι από εκεί και πέρα όλα γίνονται», είπε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Να σημειωθεί πως το πρόβλημα με την αποκομιδή στην πόλη παραμένει οξύ, παρά το ότι καθημερινά μαζεύονται από τους δρόμους 350 τόνοι σκουπίδια, ήτοι 10.500 τόνοι σκουπίδια το μήνα.

 

Διαβάστε επίσης:
Μπουτάρης: Αισιόδοξος για τη βελτίωση της κατάστασης με τα σκουπίδια

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΑΠΠΑΣ, ΙΔΙΩΤΗΣ, ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ, ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!