ΠΕΔ Πελοποννήσου: ΥΠΕΚΑ και συμφέροντα «μπλοκάρουν» τη λύση στα σκουπίδια

«Μείζον πρόβλημα για την Πελοπόννησο είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και υπεύθυνο για την καθυστέρηση επίλυσής του είναι το κράτος». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, συμπληρώνοντας πως το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν λύνεται επίσης και εξαιτίας συμφερόντων, τα οποία ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. «Αν και έχουν διασφαλιστεί 400 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση, παρόλα αυτά η Περιφέρεια έχει αφεθεί στην τύχη της», τόνισε.

Υπογράμμισε δε ότι, οι προτάσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου αφορούν στην κομποστοποίηση και ήπια διαχείριση των απορριμμάτων, το υπουργείο Περιβάλλοντος όμως ανέφερε, δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βοηθηθούν οι δήμοι και να λάβει τέλος αυτή η «ντροπή» και το «εθνικό θέμα», όπως χαρακτήρισε το πρόβλημα των σκουπιδιών.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η ΠΕΔ Πελοποννήσου, έχει ζητήσει από τον υπουργό Εσωτερικών να υπάρξει υποστήριξη και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ο Δήμος Τρίπολης, ο Δήμος Καλαμάτας -που δαπανά για τη διαχείριση των απορριμμάτων περίπου 50 εκατομμύρια το χρόνο, ο Δήμος Δυτικής Μάνης, αλλά και ο Δήμος Πύργου (σ.σ. ανήκει στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας), οι οποίοι χειμάζονται από τα σκουπίδια και έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΕΚΑ, ΙΔΙΩΤΕΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΝΙΚΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΠΕΔ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!