Θάλαμο απολύμανσης πολιτών τοποθέτησε ο Δ. Θεσσαλονίκης

Στην κεντρική είσοδο του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκε σήμερα ο αυτόματος θάλαμος που θα συμβάλει σημαντικά στη μάχη κατά της διασποράς του κορονοϊού και στην ασφάλεια των πολιτών.

Πρόκειται, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο και τις φωτογραφίες, για τον πρώτο θάλαμο απολύμανσης, θερμομέτρησης και αποστείρωσης που τοποθετείται σε δημόσιο κτίριο της πόλης.

Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα ο κάθε πολίτης που μπαίνει από σήμερα στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, μπαίνει αρχικά στον θάλαμο και αφού απολυμάνει τα χέρια του – ανέπαφα με οποιαδήποτε συσκευή – στη συνέχεια θερμομετρείται και κατά την έξοδο του απολυμαίνεται.

Όπως είχε εξηγήσει πριν από λίγες εβδομάδες, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, “ο θάλαμος είναι δωρεά ιδιωτικής εταιρείας πράγμα που σημαίνει ότι έχει μηδενικό κόστος για τη πόλη, έχει όλα τα διεθνή πιστοποιητικά, θα είναι αυτόματος και σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθεί για 62.500 χρήσεις – διελεύσεις» “και κάθε φορά που μπαίνει κάποιος εργαζόμενος ή πολίτης για να εξυπηρετηθεί, θα καταγράφεται ως μία διέλευση.

“Η απολύμανση θα γίνεται στα χέρια παράλληλα με τη διαδικασία της θερμομέτρησης και τις αποστείρωσης που θα γίνεται στα ρούχα έτσι ώστε να εξουδετερωθεί και το ιικό φορτίο”επισήμανε και συμπληρώνοντας πως “όλη η διαδικασία θα διαρκεί 15 δευτερόλεπτα” και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν εικόνες συνωστισμού κατά την είσοδο.

Πρόκειται για τον πρώτο τέτοιου είδους θάλαμο που εγκαταστάθηκε σε δημόσιο κτίριο στη Βόρεια Ελλάδα, αν όχι πανελλαδικά.

Πηγή: grtimes

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, VIDEO, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!