Συνδικαλιστές-παράταση προσωρινών 3Κ/2018: Χωρίς ασφαλιστική & μισθολογική κάλυψη οι εργαζόμενοι

Χωρίς ασφαλιστική και μισθολογική κάλυψη θα μείνουν οι περίπου 3.500  εργαζόμενοι των προσωρινών πινάκων της 3Κ/2018 από τη λήψη της σύμβασής τους έως την δημοσίευση της τροπολογίας για την παράταση σε ΦΕΚ. Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του, με την οποία δίνει οδηγίες προς τους εργαζόμενους, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Στο χρονικό διάστημα από την λήξη της οκτάμηνης σύμβασης μέχρι την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ όπου και θα εφαρμοστεί η παράταση, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ασφαλιστική και μισθολογική κάλυψη. Κανένας παράγοντας της Δημοτικής Αρχής, πολύ περισσότερο δε υπηρεσιακός, δεν μπορεί να παρέχει αυτήν την κάλυψη, επομένως δεν νομιμοποιείται κανένας να καλεί από χθες Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 να εργαστούν οι εργαζόμενοι που έχουν λήξει οι συμβάσεις τους. Επειδή παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα, ο καθένας που το πράττει θα αναλάβει και τις ευθύνες», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, για παράδειγμα, αν μια σύμβαση εργαζόμενου με τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ έχει λήξει στις 30 Νοεμβρίου και η τροπολογία δημοσιευθεί στο ΦΕΚ στις 10 ή 11/12, όπως αναμένεται, τότε γι’ αυτό το διάστημα ο εργαζόμενος ούτε θα λάβει αμοιβή ούτε θα είναι καλυμμένος. Γι’ αυτό, στην ουσία, καλούν τους εργαζόμενους να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέχρι να υπογράψουν τις νέες τους συμβάσεις. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε καθυστερημένα το Υπουργείο Εσωτερικών για την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 3Κ/2018, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι:

Ο νόμος και η συγκεκριμένη τροπολογία θα ισχύουν από την ημέρα δημοσίευσης στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Το «…παρατείνεται από την λήξη τους και μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων…» έχει την έννοια ότι η τροπολογία ισχύει και για τους εργαζόμενους που η σύμβαση τους έληξε πριν την έναρξη της ισχύς του νόμου.

Στο χρονικό διάστημα από την λήξη της οκτάμηνης σύμβασης μέχρι την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ όπου και θα εφαρμοστεί η παράταση, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ασφαλιστική και μισθολογική κάλυψη.

Κανένας παράγοντας της Δημοτικής Αρχής, πολύ περισσότερο δε υπηρεσιακός, δεν μπορεί να παρέχει αυτήν την κάλυψη, επομένως δεν νομιμοποιείται κανένας να καλεί από χθες Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 να εργαστούν οι εργαζόμενοι που έχουν λήξει οι συμβάσεις τους.

Επειδή παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα, ο καθένας που το πράττει θα αναλάβει και τις ευθύνες.

Ας είχε προβλέψει από την αρχή η κυβέρνηση οι συμβάσεις να μην είναι οκτάμηνες, όπως το είχαμε επισημάνει, αλλά η διάρκειά τους να φθάνει μέχρι την ημερομηνία διορισμού, γιατί το ίδιο με το σημερινό πρόβλημα και κενό θα δημιουργηθεί και το διάστημα από την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων προσληφθέντων της 3Κ/2018 μέχρι τον τελικό διορισμό των εργαζομένων, όπως επίσης το έχουμε επισημάνει.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, 3Κ/2018, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!