Συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης Ανατολικής Αττικής - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
20
Μάρτιος
Back

Συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης Ανατολικής Αττικής

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης Ανατολικής Αττικής στο Δημαρχείο της πόλης την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. Παπαχρήστου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Βίκυ Σφήκα, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κα Δώρα Τριάντη, και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΙ.Π.Ε. Ανατ. Αττικής, κ. Λεμπέσης.
Στη συνάντηση κατατέθηκε υπόμνημα της ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής με θέμα τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών και των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας. Συζητήθηκαν θέματα όπως, οι κτιριακές υποδομές, οι αναβαθμίσεις υποδομών, δικτύων και εγκαταστάσεων, η χρηματοδότηση των σχολείων, η λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε ότι αφορά τα σχολικά συγκροτήματα, θέματα πυρασφάλειας, καθαριότητα σχολικών μονάδων, περιποίηση αύλειου χώρου & πρασίνου, η αξιοποίηση σχολικών κτιρίων, υποδομών και λοιπών εγκαταστάσεων, η φύλαξη των σχολικών κτιρίων σε ώρες μη λειτουργίας τους, τα σχολικά συμβούλια και πολλά ακόμα θέματα.
Υπήρξε ενημέρωση εκατέρωθεν και εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, επισημάνθηκαν καλές πρακτικές και έγινε ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων με σκοπό την αποτελεσματική επίλυση των θεμάτων που αναδεικνύονται. Ο Διευθυντής της ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, επεσήμανε την αποφασιστικότητα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την άμεση ανταπόκριση του προς την κατεύθυνση αυτή. Υπήρξε κοινή επιθυμία και δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας και της συνέργειας μεταξύ των δυο θεσμών καθώς, όπως επισημάνθηκε και στη συζήτηση, η συνεργασία της Εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι καθοριστικής σημασίας για την ποιότητα της παρεχόμενης Εκπαίδευσης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!