Συμβασιούχοι ΕΣΠΑ: Η δικαστική απόφαση που τους μετατρέπει σε αορίστου χρόνου (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Την πρώτη θετική ΑΠΟΦΑΣΗ που αφορά αποκλειστικά συμβασιούχους με προγράμματα ΕΣΠΑ, που είχε προαναγγείλει, δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.

Πρόκειται για την απόφαση 113/2020  του Πρωτοδικείου Αθηνών (δικηγόρος ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος). Σύμφωνα με αυτή: Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου 19 εργαζόμενων του δήμου Ελευσίνας, μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου. Πρόκειται για εργαζόμενους  στο Nομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής (ΠΑΚΠΠΑ) του δήμου.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο. «Αναγνωρίζει ότι οι συμβάσεις που συνδέουν έκαστη των εναγουσών με το εναγόμενο αποτελούν μια ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου».

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενες είχαν τις ειδικότητες:  του βρεφονηπιοκόμου, βοηθού βρεφονηπιοκόμου, τραπεζοκόμου,  παιδοψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού. Ενώ οι συμβάσεις τους ήταν είτε συνεχόμενες είτε με μικρές διακοπές από το 2006 (1), το 2012 (7), το 2013 (1), 2015 (1), 2016 (4), 2017 (1), 2018 (3) και 2019 (1).

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΕΣΠΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!