Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης: Στήριξη στους συμβασιούχους Καθαριότητας του Δ.Νεάπολης – Συκεών

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, κάνει γνωστή τη στήριξη  της στους προς απόλυση συμβασιούχους Καθαριότητας του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα, Τρίτη 9/4/2019, στις 6 μ.μ. στο Ρολόι (Νεάπολη).

Η ανακοίνωση

Η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, προχωρά το επόμενο διάστημα στην απόλυση ακόμα 22 συναδέλφων, είχε προηγηθεί η απόλυση άλλων 7.

Οι δε 22 συνάδελφοι συμβασιούχοι έχουν απόφαση του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία μετατρέπει τις συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Ενώ ο νόμος δίνει την δυνατότητα στην διοίκηση του δήμου να μην προσφύγει σε ένδικα μέσα, αυτή επιλέγει την προσφυγή σ’αυτά.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει συνάδελφοι ότι ενώ θα μπορούσε ο Δήμος της «ανθρωπιάς» και της «κοινωνικής ευαισθησίας» υλοποιώντας την απόφαση του πρωτοδικείου να δώσει μόνιμη και σταθερή δουλειά στους συναδέλφους, αυτός επιλέγει το δρόμο των απολύσεων.

Οι συμβασιούχοι-συνάδελφοι μας, στην καθαριότητα και όχι μόνο, παλεύουν εδώ και τέσσερα χρόνια, μέσα από το σωματείο, για το αυτονόητο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Προχωρήσαμε σε δεκάδες κινητοποιήσεις, απεργίες, καθόδους στην Αθήνα στα υπουργεία, παρεμβάσεις παντού, ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να δώσει πολιτική λύση και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Πριν λίγες μόνο βδομάδες συμμετείχαμε στην πρωτοβουλία δεκάδων σωματείων και ομοσπονδιών του δημοσίου, καταθέτοντας πρόταση σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής ΧΑ, προκειμένου μπροστά στην αναθεώρηση του συντάγματος, να καταργηθούν από αυτό, όλες οι διατάξεις που «απαγορεύουν» την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Όλοι -πλην ΚΚΕ- μας γύρισαν την πλάτη, καταψήφισαν την πρόταση.

Η πολιτική λύση μπορεί να μην δόθηκε, οδηγώντας κατά δεκάδες τους συναδέλφους στα δικηγορικά γραφεία, αλλά η πίεση έφερε την προκήρυξη ( 3Κ) μονίμων θέσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας, μετά από πολλά χρόνια.

Όσοι δουλεύουν στην καθαριότητα όμως γνωρίζουν καλά ότι οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες αυτών των προσλήψεων. Συγκεκριμένα στο δήμο Νεάπολης- Συκεών οι συνάδελφοι στην καθαριότητα λένε ότι και οι συμβασιούχοι που απολύθηκαν και αυτοί που οδεύουν προς απόλυση και οι συνάδελφοι από την 3Κ καθώς και αυτοί που θα περάσουν από την Δημοτική επιχείρηση στον δήμο. ΟΛΟΙ χρειάζονται για να μπορέσει να λειτουργήσει η υπηρεσία σωστά προς όφελος του λαού της πόλης. Κλείνοντας έτσι και την πόρτα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συνάδελφοι

Το σωματείο μας, προχώρησε σε παρέμβαση στο ΔΣ, στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Νεάπολης- Συκεών και συνεχίζουμε, δε πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση την Τρίτη 9/4/2019 στις 6μμ στο Ρολόι (Νεάπολη).

Προσυγκέντρωση στις 5: 30 στο ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ στη Νεάπολη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΤΗΡΙΞΗ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ, ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΣΓΜΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!