Στο Συνέδριο του Συμφώνου των νησιών ο Δήμος Θήρας

Στις Βρυξέλες πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου το Συνέδριο του Συμφώνου των Νήσων, το οποίο έθεσε τις βάσεις για την συνέχιση της συνεργασίας των Ευρωπαϊκών νησιών για την αειφορία. Στο συνέδριο παρευρέθησαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και εκπρόσωποι του Συμβουλίου Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών (CPMR), της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης και νησιωτικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκ μέρους του Δήμου Θήρας, ο οποίος έχει υπογράψει το σύμφωνο των νήσων, συμμετείχε στο συνέδριο ο ενεργειακός υπεύθυνος του Δήμου, κος Μπελλώνιας Λουκάς. Στο συνέδριο πραγματοποίησαν παρουσιάσεις τα Κανάρια Νησιά, το νησί Samso της Δανίας, ο Δήμος Λέσβου και ο Δήμος Θήρας. Ο κος Μπελλώνιας, αφού παρουσίασε τον ενεργειακό σχεδιασμό του Δήμου μέσω του σχεδίου δράσης για την αειφόρο ενέργεια που έχει εκπονηθεί κατά το τελευταίο έτος, έκανε εκτενή αναφορά στον σχεδιασμό για την μετατροπή της Θηρασιάς σε μία πρότυπη νησιωτική πράσινη κοινότητα.

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Σεπτέμβρη ο Δήμος Θήρας υπέβαλε πρόταση προς ένταξη στο πρόγραμμα «Πράσινες Νησιωτικές και Αγροτικές Κοινότητες» που αφορά την νήσο Θηρασιά και προβλέπει παρεμβάσεις σε τομείς όπως η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, η διαχείριση υδάτινων πόρων, η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, μεταφορές, βιοκλιματικές αναπλάσεις χώρων, ανάπλαση μονοπατιών κ.α.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!