Γορτυνία: Η απουσία επιτρόπου μπλοκάρει τη λειτουργία του δήμου

Σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Δήμου Γορτυνίας, εξαιτίας της έλλειψης επιτρόπου, καταγγέλλει ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννη Καραβοκύρη. Ο δήμος, όπως λέει ο δήμαρχος, δεν μπορεί να εκτελέσει τον προϋπολογισμό του και δεν μπορεί να πληρώσει εργαζομένους και μισθωτούς.

«Ειδικότερα, για το Δήμο Γορτυνίας βρίσκονται ήδη εν αναμονή για έλεγχο στην υπηρεσία σας εντάλματα αξίας πάνω από 450.000 ευρώ. Ως αποτέλεσμα ο δήμος μας αντιμετωπίζει προβλήματα σε ό,τι αφορά μισθοδοσίες, προμήθειες, εργασίες, έργα, πληρωμές προηγουμένων ετών κτλ. και δεν μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια στις υποχρεώσεις του και κατ’ επέκταση στις ανάγκες των δημοτών του. Ο Δήμος Γορτυνίας έχει ταμειακά διαθέσιμα και έχει προγραμματίσει επιπλέον πληρωμές για το 2012, με βάση το οικονομικό του πρόγραμμα», σημειώνει στην επιστολή του ο Γ. Γιαννόπουλος και συμπληρώνει:

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της έλλειψης επιτρόπου στην Αρκαδία έχει ως συνέπεια προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, επιβαρύνσεις με τόκους λόγω καθυστέρησης των πληρωμών και, το σημαντικότερο, προβλήματα αξιοπιστίας και οικονομικής διαχείρισης για όλους τους εποπτευόμενους φορείς, σε μια περίοδο που τα θέματα αυτά επηρεάζουν την εικόνα της χώρας διεθνώς.

»Δεδομένου ότι η υπηρεσία σας έχει ορίσει τελική ημερομηνία παραλαβής ενταλμάτων την 15/12/2012, που σημαίνει ότι τα εντάλματα αυτά θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί και υπογραφεί από τον Επίτροπο έως την 31/12/2012, παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!