Στο δήμο Ασπροπύργου το παράκτιο μέτωπο της πόλης

Ένας ακόμη στρατηγικός στόχος της, υπό τον Νικόλαο Μελετίου, Δημοτικής Αρχής του Ασπροπύργου επιτεύχθηκε. Ο αποχαρακτηρισμός και η παραχώρηση της Παραλίας, στo Δήμο. Μια εξέλιξη, εκ των πραγμάτων δικαιολογημένη και επιβεβλημένη, προκειμένου να γίνει πράξη ο στόχος της αναβάθμισής της, είναι γεγονός.

Το τμήμα που παραχωρείται στο Δήμο, αφορά στο παράκτιο μέτωπο της πόλης, με όρια, ανατολικά, από τη «Χαλυβουργική» μέχρι τη «Σιδενόρ» (Βιοχάλκο), με εξαίρεση τους χώρους που βρίσκονται εντός του Στρατοπέδου «Σέεμαν» (Λ.Ο.Κ.) και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Πρόκειται για ένα σημείο σπάνιας φυσικής ομορφιάς, που η μόνη αξιοποίησή του, όποτε αυτή σημειώθηκε, προήλθε διαχρονικά, από τη Δημοτική Αρχή της πόλης. Ωστόσο, η Παραλία δεν αναδείχθηκε σωστά, εξαιτίας της συναρμοδιότητας πολλών φορέων, στα ζητήματα που άπτονται της ανάπλασης και της λειτουργίας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι, η κατάσταση αυτή όχι μόνο οδήγησε σε φθορά των υφιστάμενων υποδομών αλλά δυσκόλεψε και τη δραστηριότητα των αξιόλογων καταστημάτων της περιοχής και τις προσπάθειες των επαγγελματιών, να τα καταστήσουν πόλο έλξης, για όσους αναζητούν μια όαση αναψυχής δυτικά της Αθήνας και σε ελάχιστη απόσταση απ’ το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.), λύνει τα χέρια του Δήμου, ο οποίος σκοπεύει να παρέμβει δραστικά στην περιοχή, αλλάζοντας την εικόνα της με στόχο να την καταστήσει «μαγνήτη», για επισκέπτες, Έλληνες και ξένους. Ένα χώρο, φιλικό για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Ασπροπύργου και των γειτονικών περιοχών.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Νικόλαος Μελετίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έστω και με σημαντική χρονική καθυστέρηση, ο αποχαρακτηρισμός και η παραχώρηση του παράκτιου μετώπου της πόλης μας, στο Δήμο Ασπροπύργου, μας γεμίζει χαρά και ευθύνη. Επιτέλους, ο Δήμος θα μπορέσει να εντάξει, στο συνολικό σχεδιασμό του, την Παραλία του Ασπροπύργου, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις που θα προσελκύουν επισκέπτες και θα συνιστούν μια εναλλακτική πρόταση απόδρασης, για τους κατοίκους της πόλης μας και της Αθήνας, σε ελάχιστη απόσταση απ’ το πολύβουο κέντρο της. Εκφράζω τις ευχαριστίες μας, τόσο προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και προς το Δ.Σ. του Ο.Λ.Ε. και τον Πρόεδρο του κ. Σταύρο Δρακονταειδή. Σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες της Παραλίας θα ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό αναπλάσεων και εξωραϊσμού, και θα προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις εκείνες που θα αναδείξουν το χώρο. Σκοπεύουμε να καταστήσουμε την Παραλία μας ελκυστικό προορισμό, για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, επειδή, ως Δημοτική Αρχή, δεν σχεδιάζουμε μεμονωμένα και αποσπασματικά, η επιστροφή της Παραλίας στο Δήμο, υπογραμμίζουμε πως θα μας δώσει την ευκαιρία να διαμορφώσουμε μια ακόμη, πολύ σημαντική υποδομή, για τους επισκέπτες της περιοχής και τους φορείς του Πολιτισμού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, για την οποία έχει επιλεγεί και προετοιμάζεται, η Ελευσίνα, την προσπάθεια της οποίας θα συνδράμουμε, με όλες τις δυνάμεις μας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!