ΣΥΡΙΖΑ Πάρου: Ευθύνη του δήμου τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα στο νησί

«Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με την επισήμανση ότι τα προβλήματα, που παρουσιάζονται συνήθως με την έναρξή της, συνεχώς περιορίζονται», σημειώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου και Αντιπάρου.

Συνεχίζοντας: «Και αυτό καταγράφεται στα θετικά του Υπουργείου Παιδείας, του οποίου ο φετινός σχεδιασμός  προβλέπει προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και όχι μόνιμων (ελέω Μνημονίων), που θα καλύψουν όμως όλα τα υπάρχοντα κενά πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Αυτά από πλευράς Υπουργείου, που αφορούν και τα σχολεία της Πάρου.»

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, ο δήμος Πάρου είναι ο μόνος υπεύθυνος για την κτηριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολικά κτήρια στο νησί.

«Όμως στο νησί μας, ιδιαίτερα στο χώρο της Παροικιάς, τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων είναι πολλά και μεγάλα με ευθύνη της δημοτικής αρχής, αφού οι δήμοι είναι αρμόδιοι για την κατασκευή και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων.

Η δημοτική αρχή Κωβαίου δεν κατασκεύασε συμπληρωματικές αίθουσες  στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς, δεν παρέδωσε μελέτη στην  Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος  του 2ου Γυμνασίου Πάρου, ώστε να υπάρξει ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και χρηματοδότησή του και δεν προετοίμασε μελέτες για τα 4 νηπιαγωγεία της Παροικιάς, τα οποία λειτουργούν σε μισθωμένες αίθουσες και σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας είναι η διαιώνιση των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων, με τις λυόμενες ή τις μισθωμένες αίθουσες και η πρόσφατη αναστολή λειτουργίας του 2ου Νηπιαγωγείου, επειδή οι υπηρεσίες του κράτους έκριναν ακατάλληλη τη μισθωμένη αίθουσα που στεγάζεται.

Η μη λειτουργία του 2ου Νηπιαγωγείου επιβαρύνει το 2ο και το 3ο, τα οποία θα γεμίσουν ασφυκτικά, δυσκολεύοντας το έργο των νηπιαγωγών.

Ο κ. Κωβαίος, ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης την προηγούμενη τετραετία, προφανώς και γνώριζε τα προβλήματα. Γι’ αυτό και δεν έχει καμιά δικαιολογία που άφησε να περάσουν 3 χρόνια της θητείας του χωρίς να λύσει έστω και ένα από τα προαναφερθέντα προβλήματα.

Επ΄ ευκαιρία, ας γνωρίζουν οι γονείς της Πάρου ότι με ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής, δεν ιδρύθηκε στο νησί το Ειδικό Σχολείο Αγωγής, επειδή ο φάκελος που παρέδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν ελλιπής.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΕΥΘΥΝΕΣ, ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!