Συναντήσεις Σκουρλέτη με δημάρχους Πύδνας – Κολινδρού, Μύκης και Χάλκης

 Διαδοχικές συναντήσεις με τους δημάρχους Πύδνας – Κολινδρού του Ν. Πιερίας, Μύκης του Ν. Ξάνθης και Χάλκης του Ν. Δωδεκανήσου πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού, Ευάγγελο Λαγδάρη, συζητήθηκαν κυρίως οι σχεδιασμοί του Δήμου για την υλοποίηση έργων που θα ενισχύσουν την αγροτική παραγωγή, εξασφαλίζοντας την υδροδότηση γεωργικών εκτάσεων. Ανταλλάχθηκαν επίσης απόψεις για το θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε και για την θετική αντιμετώπιση του αιτήματος του Δήμου για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να αποκατασταθούν ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμαρχος Μύκης, Τζεμήλ  Καπζά, συνοδευόμενος  από τους βουλευτές Νομού Ξάνθης, Στάθη Γιαννακίδη και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ενημέρωσε τον Υπουργό Εσωτερικών για σειρά τεχνικών μελετών που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ωρίμανσης και σχετίζονται με έργα υποδομών, αλλά και αναπλάσεων, για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Στη συνάντηση ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργείου για διάφορα θέματα του Δήμου που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, αλλά και για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων. Ζητήθηκε, επίσης, να εξεταστεί από το υπουργείο η πρόταση του Δήμου να του παραχωρηθεί δημόσια έκταση για την κατασκευή δημαρχείου. Ο Δήμος Μύκης πρόκειται να λάβει σύντομα και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το 2017, η οποία προαναγγέλθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών για τους μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους.

Με τον Δήμαρχο Χάλκης, Μιχαήλ Αντ. Πατρό, συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα ζητήματα που απασχολούν τους μικρότερους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, οι δυσκολίες για την εξασφάλιση προσωπικού, αλλά και η μεγάλη σημασία της τεχνικής συνδρομής που προωθείται για τους μικρούς Δήμους με την συνεργασία της ΜΟΔ ΑΕ και της ΕΕΤΑΑ. Σε συνδυασμό και με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το 2017, που θα λάβει και ο Δήμος Χάλκης, στη συνάντηση εκφράστηκε η θετική προσδοκία για την υλοποίηση έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο Δήμος, ο οποίος ήδη καταγράφει ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις στον τομέα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση