Συμβασιούχοι: Απολύονται (ξανά) 35 εργάτες στο Δήμο Νεαπόλεως-Συκεών (έγγραφο)

Στις απολύσεις 35 συμβασιούχων εργατών καθαριότητας προχώρησε η δημοτική αρχή Νεαπόλεως – Συκεών, με το σχετικό έγγραφο να αναρτάται στη «Διαύγεια», μόλις μία ημέρα πριν από την δημοσίευση της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή της τροπολογίας.

Με την απόφαση που υπογράφεται από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, λύεται η σχέση εργασίας με τους 35 συμβασιούχους από 30 Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας έτσι πρόσφατα ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, για το «μπαλάκι» του θέματος των «παρατασιούχων» μεταξύ δημάρχων και υπουργείου που ορίζει ως υποψήφιους προς απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά και το «μπλόκο» των δημάρχων στην παραμονή των συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Οι εν λογω 35 συμβασιούχοι έχουν την εξής… ιδιαιτερότητα: απολύονται για 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα τον Απρίλη και συγκεκριμένα Μεγάλη Πέμπτη, λίγες ημέρες πριν γίνει γνωστή η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στη συνέχεια οι απολύσεις απετράπησαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Όπως έγραψε προσφάτως η aftodioikisi.gr, η δημοτική αρχή Νεαπόλεως – Συκεών, τις τελευταίες ημέρες, δεν επέτρεπε στους συμβασιούχους να εργαστούν, κρατώντας τους στα εργοτάξια. Σύμφωνα με τους εργαζομένους «πάρα τη διαβεβαίωση του Υπουργού αλλά και του Αντιδήμαρχου καθαριότητας πως αν τους διακόψει τη σύμβαση θα είναι μετά τις 15 Ιουλίου ή ίσως και καθόλου», παρόλα αυτά μέχρι στιγμή δεν επιτρέπει την υπογραφή νέων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, το προηγούμενο διάστημα «είχε προχωρήσει σε άμεση απόλυση εργαζομένου που έληξε η σύμβαση και ουδέποτε προέβη σε δήλωση στήριξης  των εργαζομένων».

Σήμερα οι συμβασιούχοι φοβούνται μήπως δεν αίτηση για προσλήψεις μόνιμων στο οργανόγραμμα που ζητά το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου όπως σημειώνουν «άμεσα να αναθέσει την αποκομιδή των σκουπιδιών σε κάποιον ιδιώτη».

Δείτε την απόφαση με τις απολύσεις ΕΔΩ

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΣΙΜΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΣΥΚΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!