Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν δημοτικοί υπάλληλοι, αντιδρώντας στο μέτρο της αξιολόγησης και στους χειρισμούς του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ως πιστός και σωστός υπηρέτης της συγκυβέρνησης και των συμφερόντων της τρόικας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δραστηριοποιήθηκε και πάλι την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 κατά των εργαζομένων. Άφησε στην άκρη τα «περίεργα πάρτι», βρήκε χρόνο από τα αλισβερίσια με τους νέο-οθωμανούς και συντάχθηκε με τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη υπέρ του προσχηματικού επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων αορίστου χρόνου με διαφορετικά κριτήρια στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Μια κυβερνητική πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. στην απόλυση. Και στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπως άλλωστε και σε κάθε δήμο της χώρας, δεν περισσεύει κανένας. Ίσα ίσα υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, την οποία και ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης έχει επισημάνει. Φαίνεται, όμως, πως η φωνή και η απόψη του κ. Φούχτελ, ο οποίος εκφράζει τα ξένα και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι πιο ισχυρή. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται και από την προσπάθεια του κ. Μπουτάρη να εκχωρήσει υπηρεσίες της καθαριότητας σε ιδιώτες σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών.

Οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, ωστόσο, δεν πρόκειται να υποταχθούν στον κ. Μπουτάρη, όπως αυτός στη συγκυβέρνηση και στην τρόικα. Με την αγωνιστική και μαζική παρουσία τους, αλλά και τη συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, έδωσαν να καταλάβουν στους Ελεγκτές-Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ότι οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό, αναγκάζοντας τους να αποχωρήσουν. Η επιχείρηση τρομοκράτησης του κ. Μπουτάρη, δηλώνοντας ότι οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές θα επανέλθουν και θα συνεχίσουν τον έλεγχο ακόμα και με την παρουσία του Εισαγγελέα και της αστυνομίας δεν πρόκειται να περάσει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων και δηλώνει ότι παρέχει κάθε συνδικαλιστική κάλυψη σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση του προσχηματικού επανελέγχου αφορά όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο νομό Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν και να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8.00 το πρωί, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α’ 1)».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ


Αφήστε μια απάντηση