ΣΕΠΕ: Παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας στην αποσυναρμολόγηση της ρόδας

Παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης της ρόδας παρατήρησης στην πλατεία Συντάγματος σε έλεγχο που διενήργησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το απόγευμα της Τρίτης. Χρειάστηκε, μάλιστα, η συνδρομή της αστυνομίας, καθώς το συνεργείο αρνήθηκε να συνεργαστεί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΠΕ, για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο, κλήθηκαν οι υπεύθυνοι σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο. Στον εργοδότη που αρνείται την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών, επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.

Από την πλευρά του το Σ.ΕΠ.Ε αναφέρει πως θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ώστε να διασφαλίσει ότι, υπό οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα γίνει καμία έκπτωση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΕΠΕ, ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΡΟΔΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!