Σεμινάριο για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην εργασία στο Δήμο Ηρακλείου - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
25
Σεπτέμβριος
Back

Σεμινάριο για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην εργασία στο Δήμο Ηρακλείου

Το Θεματικό Εργαστήριο, με τίτλο «Καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση ευπαθών ομάδων- Ευκαιρίες και κίνητρα για την απασχόληση τους» με διοργανώτρια την Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ (πρώην ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ) έχει σαν αντικειμενικό στόχο τη διασφάλιση της ισότητας στην απασχόληση των ευπαθών ομάδων σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Το σεμινάριο εντάσσεται στα πλαίσια της Εργοδοτικής Συμβουλευτικής της Πράξης «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες Δήμου Ηρακλείου, και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΑΥΛΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» και θα λάβει χώρα την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 και ώρα 5.30μμ στην αίθουσα της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Ηρακλείου (Αθηνάς 18, Ηράκλειο), ενώ την εισήγηση έχει αναλάβει η δικηγόρος Σοφία Βαμβακίδου.

Στις κύριες στοχεύσεις του σεμιναρίου περιλαμβάνεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ενσωμάτωση των αρχών της μη διάκρισης αλλά κι η διευκόλυνση της προσβασιμότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο βαθμό που να διασφαλίζεται η παροχή ισότιμων ευκαιριών στην αγορά εργασίας για όλες τις μειονεκτούσες ομάδες πληθυσμού με στόχο την πρόληψη της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.

Στις ευπαθείς ομάδες εντάσσονται οι μετανάστες, τα ΑμΕΑ, άτομα με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, μακροχρόνια άνεργοι, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, χρήστες και πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικοί, ανήλικοι παραβάτες, φυλακισμένοι, αποφυλακισμένοι, άστεγοι, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και απειλούμενα από φτώχεια κλπ.

Το ενημερωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε εργοδότες κι εκπροσώπους επιχειρήσεων που θα μπορούσαν ν’ απασχολήσουν ωφελούμενους του προγράμματος, σε ανέργους κι εργαζόμενους, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετικό εγχειρίδιο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!