Ρόδος: Τρία στελέχη της ΔΕΥΑΡ κρίθηκαν ένοχα για εργατικό ατύχημα

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 3 επιτελείς της ΔΕΥΑ Ρόδου, που κρίθηκαν ένοχοι για σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο δια παραλείψεως.

Κρίθηκαν συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», ένοχοι ως υπαίτιοι για το ό,τι στη Ρόδο την 7η Νοεμβρίου 2013, ο πρώτος ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής – προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών, ο δεύτερος ως διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Εγκαταστάσεων και ο τρίτος ως προϊστάμενος Μηχανολογικού Τμήματος Λειτουργίας και Συντήρησης

Εγκαταστάσεων της επιχείρησης κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλάβης στο αντλιοστάσιο ΑΣ4 στην περιοχή Ιαλυσού Ρόδου, κι ενώ οι εργαζόμενοι συντηρητές της ΔΕΥΑΡ είχαν ανοίξει τα καλύμματα των θυρίδων εισόδου στο αντλιοστάσιο με σκοπό να εισέλθουν εντός αυτών και να επιδιορθώσουν τη βλάβη, παρέλειψαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Σ.Κ. του Α..

Ο τελευταίος ευρισκόμενος όρθιος επί του εδάφους και πλησίον του ανοιχτού καλύμματος του αντλιοστασίου, γλίστρησε και έπεσε εντός αυτού, υφιστάμενος κακώσεις στον αριστερό ώμο, στο αριστερό άκρο ποδός και στο αριστερό ισχίο, απαρεκτόπιστα ρωγμώδη κατάγματα αριστερών εγκαρσίων αποφύσεων 01 και 02 σπονδύλου, του τοποθετήθηκε δε ανάρτηση στο αριστερό άνω άκρο και οπίσθιος γυψονάρθηκας στο αριστερό κάτω άκρο.

Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Στέλιος Κιουρτζής.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΤΕΛΕΧΗ, ΔΕΥΑΡ, ΕΝΟΧΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!