«Ναυάγιο» «Προοδευτικής Συμμαχίας» στο Γαλάτσι: Oι 53 & η Δούρου (φωτο)

Μπορεί στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου ο ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποίησε την Κυριακή εκδήλωση για την «Προοδευτική Συμμαχία», αλλά, όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr, στον ομώνυμο δήμο, η «Προοδευτική Συμμαχία», κυριολεκτικά, ναυάγησε, λόγω χειρισμών της Κουμουνδούρου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες οι ιθύνοντες του κυβερνώντος κόμματος αφού πρώτα πρότειναν ως υποψήφια δήμαρχο την Ράνια Καλλαντζή, η οποία, όπως κάποιοι λένε, γνώριζαν ότι έχει κώλυμα εκλογιμότητας, με στόχο, σύμφωνα με τις ίδιες κακές γλώσσες, να αποκλείσουν κάθε περίπτωση συνεργασίας με πρόσωπο από την κεντροαριστερά (Μαγκανάρης, Γεωργάκης, Μαστρογιάννης, Κιούπης) στη συνέχεια κατέληξαν στην αντιπεριφερειάρχη Αττικής (Υποδομών) Αγγέλικα Σαπουνά. Αποτέλεσμα;  53 στελέχη του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή τους να δηλώσουν ότι αποχωρούν από την Δημοτική Παράταξη, εξηγώντας τους λόγους: «Δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες στα πλαίσια ανάδειξης υποψηφίου/ας για τις δημοτικές εκλογές γινόμαστε μάρτυρες ενός απίστευτου παραγοντισμού, απότομης συμπεριφοράς απέναντι σε συντρόφους και γενικότερα λήψης αποφάσεων και μεθοδεύσεων που παίρνονται από μια κλειστή ομάδα συντρόφων, χωρίς ενημέρωση με αδιαφάνεια και έλλειψη σεβασμού και συντροφικότητας. Τις τελευταίες μέρες αυτό κορυφώθηκε με την ανάδειξη της νέας υποψήφιας δημάρχου, της δημοτικής παράταξης “Γαλάτσι από κοινού”, μετά τη παραίτηση της προηγούμενης υποψήφιας. Όλα έγιναν με διαδικασίες αντιδημοκρατικές και παράτυπες, χωρίς δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας κι από άλλα μέλη μας, που τυχόν μπορεί να ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα. Η στρατηγική θέση του κόμματος για δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων με τη δημιουργία μετώπου προοδευτικών δυνάμεων δεν επιδιώχθηκε ουσιαστικά ποτέ και θυσιάστηκε στο βωμό άλλων σκοπιμοτήτων. Όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε η εσωστρέφεια και η κομματική περιχαράκωση, γεγονός που δεν μπορεί να εκφράσει έναν ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς στη πόλη μας που παραμένει χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση, αφού και ευρύτερες συνεργασίες δεν επιδιώχθηκαν και η νέα υποψήφια στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κατήγγειλε την ομάδα που παρέμεινε δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ενήργησε αντιδημοκρατικά, τυχοδιωκτικά και επικίνδυνα. Για όλους τους παραπάνω λόγους εμείς αποχωρούμε από την Δημοτική παράταξη «Γαλάτσι από κοινού» και συνεχίζουμε να εξετάζουμε τις δυνατότητες υλοποίησης της στρατηγικής θέσης του κόμματός μας για ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες σε προοδευτική κατεύθυνση.»

ΥΓ. Αν επιβεβαιωθεί ότι, όπως λένε οι ίδιες κακές γλώσσες, ότι κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει συμφωνία με τον «γαλάζιο» νυν δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, να κατεβάσουν αποδυναμωμένο ψηφοδέλτιο με αντάλλαγμα: Πρώτον μία αντιδημαρχία, εφόσον εκλεγεί και δεύτερον, στήριξη της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, τότε, εκτός του ότι ο Τσίπρας πρέπει να πάρει κεφάλια, καλό είναι η επόμενη συνάντηση για την «Προοδευτική Συμμαχία» να γίνει, αν μη τι άλλο, εκτός Γαλατσίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΟΥΡΟΥ, ΝΑΥΑΓΙΟ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!