Κατά της αναβολής των πανελλαδικών η ΚΕΔΕ

Την «κατηγορηματική αντίθεσή της με οποιαδήποτε αναβολή των εξετάσεων»,  εκφράζει με ψήφισμά της που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Τζόκας, ο οποίος και ως πανεπιστημιακός σημείωσε ότι «η απεργία είναι το μόνο όπλο που έχουν αυτή τη στιγμή οι καθηγητές»). Παράλληλα η ΚΕΔΕ «εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών και καλεί την Κυβέρνηση να συζητήσει άμεσα σε πνεύμα ομοψυχίας τα προβλήματα των καθηγητών.»

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αφορμή τον κίνδυνο αναβολής των Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων  εξαιτίας των επαπειλούμενων απεργιακών κινητοποιήσεων κατά το χρόνο διεξαγωγής τους, εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών και καλεί την Κυβέρνηση να συζητήσει άμεσα σε πνεύμα ομοψυχίας τα προβλήματα των καθηγητών.

Εκπροσωπώντας το σύνολο των Δήμων της  χώρας, η ΚΕΔΕ  συμμερίζεται   την αγωνία για τις θυσίες  στις οποίες υποβάλλονται,  αλλά και  τα βάρη που επωμίζονται οι χιλιάδες νέοι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους και δηλώνει την   κατηγορηματική αντίθεσή της  με οποιαδήποτε αναβολή των εξετάσεων.

Επισημαίνει δε ότι, ενδεχόμενη αντίθετη λύση θα διαταράξει την αναγκαία ψυχική ηρεμία των υποψηφίων οι οποίοι  πλήττονται   από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που έχουν αντίκτυπο και στην εκπαίδευση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΚΕΔΕ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!