Πρόεδρος ΠΕΔΚΜ: Αντισυνταγματική η ρύθμιση για τους οκταμηνίτες

«Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι κυβέρνηση. Όποιος παραβιάζει οποιουσδήποτε κανόνες, η τοπική αυτοδιοίκηση θα αμύνεται. Να νομοθετεί και να ενεργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και να μην απειλεί τους δημάρχους με κυρώσεις, επειδή αρνούνται να συμμορφωθούν στην εφαρμογή της αντισυνταγματικής νομοθετικής ρύθμισης για την παράταση των οκταμήνων, όπως απεφάνθη το Ελεγκτικό Συνέδριο και όπως απεφάνθησαν με αποφάσεις τους τα δικαστήρια της τακτικής ελληνικής δικαιοσύνης».

Τα παραπάνω υποστήριξε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ για τη φετινή χρονιά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης: «Δεν εισακουστήκαμε, δεν άκουσαν την άποψή μας για μια αυτοδίκαιη αλλά και για, κατόπιν σύμφωνης γνώμης μας, παράταση των συμβάσεων ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που έχει ο κάθε δήμος».

Σχετικά με τον νόμο για την κινητικότητα εκτίμησε ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και τόνισε: «είμαστε αντίθετοι αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του δήμου. Αυτοί που θα υποστούν μεγάλη ζημιά είναι οι περιφερειακοί και μικροί δήμοι, γιατί κανείς δεν θέλει να πάει στην ύπαιθρο και τα νησιά». Για τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» επισήμανε ότι στις προτάσεις της ΠΕΔ που υποβλήθηκαν, δεν σημειώθηκε μέσα στο 2016 καμία ανταπόκριση.

Εξάλλου, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ-ΚΜ, μετά από ενημέρωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, αποφάσισε να ζητήσει μείωση του τιμολογίου της εταιρείας παροχής φυσικού αερίου, της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ για τους καταναλωτές για τον μήνα Ιανουάριο λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Κεντρική Μακεδονία.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θα ζητηθεί από το κράτος η οικονομική ενίσχυση των δήμων σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και την αντιμετώπιση των δαπανών συντηρήσεων που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται.

Στη σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της ΠΕΔ-ΚΜ, ενώ το φλουρί κέρδισε το κοινοβούλιο, που εκπροσώπησε ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης. Επίσης κληρώθηκε, μεταξύ των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, το ποσό των 5.000 ευρώ που κέρδισε ο δήμος Αμφίπολης Σερρών. Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΠΕΔ- ΚΜ ευχήθηκε να ολοκληρωθεί φέτος η αρχαιολογική ανασκαφή στην Αμφίπολη.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΔΚΜ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΟΚΤΑΜΗΝΙΤΕΣ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!