Πρ.Αντιδήμαρχος Καλλιθέας: «Ανόητοι» & καφενόβιοι οι εργαζόμενοι -Τι είπε στο Δικαστήριο

250 και πλέον εργαζόμενοι του Δήμου Καλλιθέας και αλληλέγγυα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρωτοβάθμιων Σωματείων, έδωσαν χθες  Τρίτη 23 Οκτώβρη 2018 δυναμικό παρών στα δικαστήρια της «Ευελπίδων» όπου εκδικαζόταν η μήνυση του πρ. Αντιδημάρχου Χρ. Σοφιανίδη κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο. κ. Χρ. Σοφιανίδης, ως Αντιδήμαρχος τότε, μήνυσε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, γιατί τα μέλη του υλοποιώντας απόφαση του Συλλόγου ανάρτησαν πανό τον Νοέμβριο του 2014 στην είσοδο του Δημαρχείου, για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την απαίτηση του τότε Αντιδημάρχου να κατέβει το πανό, γιατί προσβάλει την αισθητική του δημαρχείου και τους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε  «τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα» κατά των εργαζομένων, ακολούθησε η μήνυση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που έχοντας κάθε δικαίωμα είχαν προχωρήσει στην έκδοση ανακοίνωσης καταγγελίας κατά του κ. Χρ. Σοφιανίδη για την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης που επιχείρησε, καθώς και για την αντιδημοκρατική και προσβλητική συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, στην χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης η οποία τελικά διακόπηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 26 Οκτώβρη 2018, οι εργαζόμενοι έγιναν μάρτυρες για ακόμη μία φορά του αντεργατικού και αντιδημοκρατικού παραληρήματος του πρ. Αντιδημάρχου.

Χαρακτήρισε «ανόητους» τους εργαζόμενους στην αποκομιδή απορριμμάτων, γιατί τον ενοχλούν και τον ξυπνάνε όταν παίρνουν τα σκουπίδια του στις 6:00 το πρωί και «καφενόβιους» γιατί ο Δήμος ενώ τους πληρώνει διπλά μεροκάματα αυτοί την «βγάζουν» όλη την μέρα στα καφενεία. Ενώ, όπως επίσης υποστήριξε ο κ. Σοφιανίδης στην κατάθεση του, ο Σύλλογος Εργαζομένων λειτουργεί εκβιαστικά στην δημοτική αρχή και κρατά τον δήμο σε ομηρία.

Μετά από αυτή την κατάθεση που φανέρωσε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την ιδεολογική και πολιτική του αντίληψη για τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα, ο Δήμαρχος Καλλιθέας και όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουν να πάρουν θέση και να αποστασιοποιηθούν από τέτοια επικίνδυνα ιδεολογήματα.

Ο πρ. Αντιδήμαρχος και οι όμοιοι του πρέπει να καταλάβουν ότι όσες μηνύσεις και να κάνουν δεν φοβίζουν και δεν τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα. Αντίθετα τους συσπειρώνει και τους δυναμώνει.

Αν σήμερα στα δικαστήρια ήταν 250 εργαζόμενοι, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στις 9:00 το πρωί, στην αίθουσα 13 του αμφιθεάτρου των δικαστηρίων της «Ευελπίδων» θα είναι αρκετές εκατοντάδες περισσότεροι για να δώσουν την απάντηση που πρέπει, καταλήγει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΗΝΥΣΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΑΝΟΗΤΟΙ, ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!