«Πόλεμος» ανακοινώσεων για το θέμα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στα Βίλια – Βουλευτές εναντίον Δημάρχου (update)

Μαίνεται ο πόλεμος που είχε ξεσπάσει από χθες ανάμεσα σε τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής και την Δήμαρχο Μάνδας – Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη σχετικά με τη λειτουργία της Πυροσβετικής Ακαδημίας στα Βίλια και τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Με νέα επιστολή τους οι βουλευτές Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δέδες κατηγορούν τη δήμαρχο για «κακόπιστη κριτική» και αναφέρουν:

«Διαβάσαμε προσεκτικά την απαντητική επιστολή σας σχετικά με το Παράρτημα Πυροσβεστικής Ακαδημίας στα Βίλια Αττικής. Αντιληφθήκαμε πως το μόνο που επιδιώκετε και μάλιστα με κακόπιστη κριτική είναι να σπιλώσετε τις προσπάθειες του Υπουργείου αλλά και τις δικιές μας ώστε να παραμείνει η Πυροσβεστική Ακαδημία στα Βίλια.

Πάγια φροντίδα μας είναι η δραστηριοποίηση μας προς όφελος κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής και σε καμία περίπτωση η προσωπική και πολιτική προβολή μας. Σας παραθέτουμε λοιπόν αυτολεξεί την ανακοίνωση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος όπως εκδόθηκε την επομένη της συνάντηση σας με τον κύριο Υπουργό:

«Φεβρουάριος 27/02/2016, 16:15, ΔΤ 3276, Λειτουργία παραρτήματος Πυροσβεστικής Ακαδημίας στα Βίλια Αττικής.

Σας γνωρίζουμε ότι από τις αρχές Μαρτίου ξεκινάει η εκπαίδευση των 140 Δοκίμων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, τετράμηνης διάρκειας. Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στα Βίλια Αττικής.

Στις ίδιες εγκαταστάσεις πέραν της παραπάνω εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν, κατά τη διάρκεια του έτους, η Σχολή Επιμόρφωσης Αξιωματικών και η Σχολή Αρχιπυροσβεστών. Επίσης, στον ίδιο χώρο θα φιλοξενούνται εφεξής οι Δόκιμοι Πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης η οποία αναμένεται να υπερβαίνει τους έξι μήνες.

Επίσης, με την επικείμενη ίδρυση της Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας (ΕΣΠΟΠ) σχεδιάζεται ένα μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων να υλοποιούνται στο χώρο των παραπάνω εγκαταστάσεων».

«Όλα αυτά για την ακρίβεια των λεγομένων μας, μαζί με την επισήμανση πως η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται και με ψευδείς ανακοινώσεις μεταξύ αιρετών εκπροσώπων» καταλήγουν στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές.

Είχε προηγηθεί χθες ανακοίνωση της δημάρχου η οποία κατήγγειλε ότι: «Σε μία μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς τίποτα ακόμη να έχει κριθεί, είτε θετικά είτε αρνητικά, με έκπληξη κκ Βουλευτές διαπιστώνω ότι το μοναδικό σας μέλημα είναι να σας αποδοθούν τα δήθεν επινίκια της μάχης. Λες και όλα έχουν τελειώσει!!!!. Σε αυτή σας την αγωνία, με κατηγορείτε ότι «αποσιώπησα και λειτούργησα αποπροσανατολιστικά, αποκρύπτοντας την ουσιαστική αλήθεια από την τοπική κοινωνία» αναφερόμενοι στη δήθεν μη ανακοίνωση της συνάντησής σας με τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Τόσκα!!!

Η έκπληξή μου αυτή αυξάνεται όταν διαπιστώνω ότι δεν έχετε πλήρη γνώση της εξέλιξης του θέματος. Διότι άλλα δήλωσε σε εμάς ο κος Αναπληρωτής Υπουργός, στην συνάντηση που είχαμε στις 26 Φεβρουαρίου στο γραφείο του η Περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κος Βασιλείου, η Περιφερειακής Σύμβουλος κα Ι. Τσούπρα και εγώ, η Δήμαρχος της Μάνδρας –Ειδυλλίας. Στην συνάντηση αυτή ο κος Τόσκας μας δήλωσε – με απόλυτο και κατηγορηματικό  τρόπο – ότι η Ανώτατη Σχολή της Πυροσβεστικής θα μεταφερθεί στην Πτολεμαΐδα. Η λανθασμένη εντύπωσή σας για την εξέλιξη αυτή οφείλεται πιθανόν στο γεγονός ότι ο δρόμος σας είναι μοναχικός. Δεν επιδιώξατε την συνεργασία και την άμεση επαφή μαζί μου, γεγονός που θα σας προφύλασσε από το να καταλήγετε σε συμπεράσματα που δεν ισχύουν. Αν είχατε ανταποκριθεί στις προσκλήσεις που σας είχα απευθύνει και είχατε προσέλθει είτε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είτε στην ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε στα Βίλια, θα είχατε πληροφορηθεί τόσο από εμένα όσο και από τον κο Αντιπεριφερειάρχη την «ουσιαστική αλήθεια», που βέβαια δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη διαβεβαίωση που ισχυρίζεστε ότι σας δόθηκε.

Αν επρόκειτο όμως μόνο για την δική σας υπαρξιακή αγωνία να αιτιολογήσετε το ρόλο σας δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που επιδιώκετε να με διαβάλλετε αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δήθεν αρνητική στο πρόσωπό σας συμπεριφορά μου, οφείλεται σε κομματική αντιπαράθεση ή προτίμηση.

Για να είμαι ξεκάθαρη άλλη μία φορά: Πολιτεύομαι με μοναδικό κριτήριο το καλό του τόπου μου και των συμπολιτών μου. Συνεργάζομαι με όλους όσους θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό το καλό, ανεξάρτητα από κόμματα ή παρατάξεις, όπως το απέδειξα και στην συγκεκριμένη περίπτωση με την άριστη και στενή συνεργασία μου με την Περιφέρεια Αττικής και τους αιρετούς εκπροσώπους της σημερινής διοίκησης.

Τέλος να θυμίσω ακόμη κάτι: οι συνεργασίες οικοδομούνται μέσα από τους κοινούς αγώνες και όχι με φεϊγβολάν και ανακοινώσεις. Φαίνεται όμως ότι η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα και την αναίδεια του λόγου ως ισότητα».

Την ανακοίνωση της Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας είχε προκαλέσει παλαιότερη κοινή ανακοίνωση των βουλευτών η οποία ανέφερε τα εξής:

«Αξιότιμη κα Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι τα προβλήματα της Αττικής, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας, όσο και σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης, δεν αποτελούν για εμάς, μόνον πολιτική προτεραιότητα, αλλά κυριότατα συνειδητή υποχρέωση περισσότερο ως ενεργοί πολίτες και λιγότερο ως Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε απερίφραστα την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αποδεκτή από μέρους σας, η κοινή παρέμβασή μας ως Βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στα Βίλια. Συγκεκριμένα, αντί να κοινοποιήσετε στους πολίτες την επιστολή που σας στείλαμε με την οποία σας ενημερώναμε ότι, επιδιώξαμε και πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, συνάντηση στην οποία ρητώς μας διαβεβαίωσε και δεσμεύτηκε ότι δεν υφίσταται προοπτική μεταφοράς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας από τα Βίλια, αντιθέτως την αποσιωπήσατε και λειτουργήσατε αποπροσανατολιστικά, αποκρύπτοντας την ουσιαστική αλήθεια από την τοπική κοινωνία.

κα Δήμαρχε,

Σας επαναλαμβάνουμε σε κάθε τόνο, τη βαθιά μας πεποίθησή ότι η καλή συνεργασία μεταξύ μας στοχεύει στη φροντίδα των αναγκών των συμπολιτών μας στην Αττική. Επιπλέον, αποτελεί το πεδίο αμοιβαίας κατανόησης για τις πραγματικές δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας, καθώς και το εχέγγυο για την αντιμετώπιση των χρόνιων και δυσεπίλυτων προβλημάτων που μαστίζουν τους πολίτες της Δυτικής Αττικής. Και προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε όλοι, την ηθική ευθύνη να εργαστούμε. Ας μην λησμονεί κανείς, πως η Δημοκρατία, δεν περιχαρακώνεται, δεν περιστέλλεται, μονάχα αναπόσπαστη λειτουργεί υπέρ του κοινού καλού».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΒΙΛΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!