Δ. Δίου-Ολύμπου: Δεν θα δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Λιτόχωρο

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Λιτόχωρο, εκτιμά ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, μετά τη σημερινή συνάντηση του δημάρχου, Κώστα Δημόπουλου, με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, παρουσία του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, στην Αθήνα.

Όπως είπε ο κ. Δημόπουλος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «κατά τη συνάντηση αυτή ο υπουργός έδειξε να κατανοεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί τέτοιου είδους κέντρο σε όλη την τουριστική ζώνη της περιοχής του Λιτοχώρου και της Λεπτοκαρυάς, δεδομένων των επακόλουθων επιπτώσεων στον τουρισμό και την τοπική οικονομία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «ο υπουργός ανέφερε ότι στην περίπτωση που απαιτηθεί χώρος στην Πιερία για περιορισμένο αριθμό προσφύγων, αφού ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμαρχο Κατερίνης, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας «by pass» στις εγκαταστάσεις του ψυχιατρείου Πέτρας που βρίσκεται στην περιοχή της Λόκοβης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΛΙΤΟΧΩΡΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!