Πολάκης κατά ΙΣΑ: Πατούλη είσαι λίγος για να με «δικάσεις»

Διαδικτυακά πυρά κατά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μετά την απόφασή του να κινήσει αυτεπάγγελτη πειθαρχική διαδικασία εναντίον του για τις επίμαχες δηλώσεις του αναφορικά με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Πού ’σαι Πατούλη: Είσαι λίγος, ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με «δικάσεις», όταν για όλη τη βρωμιά του χώρου της υγείας έχεις πιει το αμίλητο νερό» έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ανήκει «στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, όχι στον ΙΣΑ».

ΙΣΑ: Ο κ. Πολάκης αγνοεί τους νόμους που ψηφίζει

Απαντώντας στον κ. Πολάκη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως ο αναπληρωτής υπουργός «είναι ήδη έκθετος στη συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης, για τα όσα μειωτικά ανέφερε σε βάρος του κ. Κιμπουρόπουλου, είναι επίσης έκθετος στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου αλλά και των πολιτών για τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον τομέα ευθύνης του».

«Η εικόνα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε με μειωτικές αναφορές μέσω των social media, ούτε με απειλές προς όσους στηλιτεύουν την αήθη συμπεριφορά του» επισημαίνει ο ΙΣΑ ενώ σε ό,τι αφορά την πειθαρχική δίωξη του κ. Πολάκη και την αναφορά του ότι ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων σχολιάζει ότι «ο κ. Πολάκης αγνοεί τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει».

Όπως σημειώνει «θα έπρεπε ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 321 παρ. 1 του ν. 4512/2018, που ψηφίστηκε επί υπουργίας του, ορίζεται ότι : ‘……. για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα’».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΙΣΑ, ΠΟΛΑΚΗΣ, ΔΙΚΑΣΕΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!