Ποιοι δήμοι δεν διαθέτουν χώρους για πρόσφυγες στη Δυτική Μακεδονία

Εξι από τους έντεκα δήμους της Δυτικής Μακεδονίας δηλώνουν απροθυμία να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα διοικητικά τους όρια. Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν ή απέφυγαν να στείλουν σε κατεπείγον έγγραφο του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Θ.Καρυπίδη.

Ο Δήμος Κοζάνης πρότεινε ως χώρο φιλοξενίας το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης που χρησιμοποιείται και σήμερα, ο Δήμος Δεσκάτης Γρεβενών πρότεινε το κτίριο του Γεωπάρκου και ο Δήμος Γρεβενών πρότεινε το κτίριο των Σχολών της Αστυνομίας ή το παλιό Νοσοκομείο της πόλης.

Η Αντιπεριφέρεια Καστοριάς πρότεινε το κτίριο, όπου στεγαζόταν στο παρελθόν το ΤΕΙ της περιοχής. Όμως, οι Δήμοι Φλώρινας, Καστοριάς, Βοΐου και Εορδαίας στην Κοζάνη δήλωσαν ότι θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες αλλά δεν διαθέτουν χώρους. Ουδεμία απάντηση έστειλαν ο δήμος Σερβίων Βελβεντού στην Κοζάνη και Άργους Ορεστικού στην Καστοριά.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!