ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ΚΕΔΕ: Μονιμοποίηση προσωπικού -Μόνιμες προσλήψεις -Κατάργηση υποχρεωτικών εφέσεων
Τα αιτήματα των εργαζομένων στους δήμους μετέφεραν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στην συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
Συγκεκριμένα τόνισαν ότι η ΚΕΔΕ με την στήριξη και των εργαζομένων πρέπει άμεσα να διεκδικήσει άμεσα:
— Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στους δήμους.
— Αμεση μονιμοποίηση αναγκαίου προσωπικού που εργάζεται με συμβάσεις έτσι όπως αυτό θα κριθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια.
— Κατάργηση της ρύθμισης που υποχρεώνει τους δήμους να προχωρήσουν σε υποχρεωτικές εφέσεις απέναντι σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους για παραμονή στην εργασία τους.
Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι όλες οι «υπηρεσίες υπολειτουργούν» και αν συνεχιστεί η αποψίλωση του προσωπικού πολλές υπηρεσίες θα παραχωρηθούν στους ιδιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται για το ύψος των δημοτικών τελών αλλά και για τα εργασιακά δικαιώματα των δημοτικών υπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ταυτόχρονα ότι πρέπει η ΚΕΔΕ να εκδώσει άμεσα ανακοίνωση στήριξης υπέρ της δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου (η οποία παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε στην συνεδρίαση), εναντίον της οποίας κινήθηκε πειθαρχική δίωξη με «δόλο» επειδή αρνήθηκε να προχωρήσει σε υποχρεωτική έφεση εναντίον πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε συμβασιούχους. και να μην έχει πάρει η ΚΕΔΕ για την στήριξη μιας δημάρχου
Προτεινόμενα άρθρα
25.06.2026 | 22:47






