Παρασκευή
29
Σεπτέμβριος
Back

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Μέλη διοίκησης δήμου και σύμβουλοι βρίζουν και απαξιώνουν εργαζόμενους

Μέλη της διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι εξαπολύουν υβριστικές και απαξιωτικές επιθέσεις εναντίον εργαζομένων, οδηγώντας πολλούς από αυτούς σε παραιτήσεις από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν. Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι «απολύτως καταδικαστέες και κατακριτέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από κανέναν και ποτέ».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Καλαμαριάς για αυταρχική, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς, τα περιστατικά με τα Μέλη της Διοίκησης του Δήμου και τους… Συμβούλους να στρέφονται κατά των υπαλλήλων με ύβρεις, προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς έχουν αυξηθεί δραματικά, οδηγώντας αρκετούς συναδέλφους σε παραιτήσεις από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν. Υπάρχουν καταγγελίες δε, για παρεμβάσεις στα υπηρεσιακά καθήκοντα και υλοποίηση συγκεκριμένων απαιτήσεων της Διοίκησης, οι οποίες όταν δεν ικανοποιούνται όπως αυτή θα ήθελε, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο στόχαστρο με βρισιές και απειλές.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δημοτική Αρχή Καλαμαριάς να σταματήσει εδώ και τώρα την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» στο Δήμο, την απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος συγκεκριμένων υπαλλήλων προκειμένου να προωθήσει ημέτερους και γενικώς πράξεις που τορπιλίζουν το κλίμα συναδελφικότητας και συνεργασίας στις υπηρεσίες του Δήμου.

Μέθοδοι και τακτικές που στρέφονται κατά των εργαζομένων, προσβάλουν με κάθε τρόπο την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα τους, είναι απολύτως καταδικαστέες και κατακριτέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από κανέναν και ποτέ. Τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα επίσης, σε συνθήκες έλλειψης προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνάδουν με πολιτικές που εξυπηρετούν σκοπιμότητες και αλλότρια συμφέροντα.

Η Ομοσπονδία εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς, όπως επίσης και την στήριξη της σε κάθε απόφαση του Σωματείου για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!