Πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης από το Δήμο Αγίου Δημητρίου

Σε πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης, με δωρεάν διάθεση κάδων στους ενδιαφερόμενους δημότες, προχωρά ο δήμος Αγίου Δημητρίου.  Ο δήμος δημιούργησε χρηστικό ηλεκτρονικό φυλλάδιο, στο οποίο αναφέρονται τα βασικά βήματα της κομποστοποίησης και τα υλικά που μπορούν να κομποστοποιηθούν, καθώς και απορρίμματα που δεν είναι κατάλληλα για κομποστοποίηση. Επίσης, παρέχει ενημέρωση για τους τύπους κάδων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κοσμπόστ και τα κατάλληλα σημεία για την τοποθέτησή τους.

Όπως σημειώνεται, αποτέλεσμα της κομποστοποίησης θα είναι λιγότερα απορρίμματα προς συλλογή από τον δήμο, με σημαντική μείωση του κόστους, ενώ οι πολίτες θα βελτιώσουν την ποιότητα του κήπου και των φυτών τους, με την παραγωγή κομπόστ καλής ποιότητας. Οι δημότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 21/12/2012.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!