Πέθανε ο δήμαρχος του Άμστερνταμ-Συλλυπητήρια Καμίνη

Πέθανε μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο, ο δημοφιλής δήμαρχος του Άμστερνταμ, Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, σε ηλικία 62 ετών.

Τον Ιανουάριο είχε ενημερώσει τους δημότες ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και ότι η διάγνωση των γιατρών δεν του άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τη μεγάλη απώλεια του Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν δημάρχου της πόλης του Άμστερνταμ, ενός φίλου, ενός ανθρώπου αυστηρά προσηλωμένου στο ρόλο που διαδραματίζουν οι πόλεις στις ζωές των πολιτών.

Με τον Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν είχα την τύχη να συνεργαστώ πολύ στενά στα ζητήματα της κοινωνικής καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και στην αντιμετώπιση της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών και την κοινωνική επανένταξη. Η συνεργασία μας ήταν εξίσου σημαντική στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Η βοήθειά του ήταν ουσιαστική, αδιάλειπτη, πολύτιμη και παραδειγματική.

Τον Απρίλιο του 2016 συγκάλεσε το Συμβούλιο των Δημάρχων των Πρωτευουσών της Ευρώπης, όπου εισηγήθηκε και έγινε ομοφώνως δεκτή η πρόταση για τη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας των πόλεων Αλληλεγγύης για το Προσφυγικό, υπό την προεδρία της Αθήνας.
Η απώλεια του Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν αφήνει ένα μεγάλο κενό. Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί του».

Ποιος ήταν ο Eberhard van der Laan:

Μέλος του εργατικού κόμματος. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος και βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη. Διετέλεσε υπουργός Οικιστικού σχεδιασμού, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ενσωμάτωσης. Ήταν δήμαρχος του Άμστερνταμ από το 2010.

Στις 17 Ιουλίου 2017, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τίμησε τον δήμαρχο του Άμστερνταμ Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν με το «Μετάλλιο Τιμής και Εποποιίας της Πόλης της Αθήνας», εξαίροντας την αγαστή συνεργασία, τη σημαντική υποστήριξη αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας προς τον δήμο Αθηναίων από την Ολλανδική πρωτεύουσα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου ο Εμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν δημοσιοποίησε ανοιχτή επιστολή στους κατοίκους του Άμστερνταμ, στην οποία, αφού έλεγε πως όλες οι προοπτικές θεραπείας του έχουν εκλείψει, παραιτήθηκε από τα δημαρχιακά του καθήκοντά – παραμένοντας ωστόσο δήμαρχος – και παραδίδοντας τη σκυτάλη στην Kajsa Ollongren.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!