Περιφερειακοί Σύμβουλοι κατά Κωνσταντάτου για τη μήνυση στον πρώην δήμαρχο Ελληνικού

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οκτώ Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Αττικής, με την οποία καταδικάζουν την απόφαση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτου, κατά του πρώην δημάρχου Χρ. Κορτζίδη.

Συγκεκριμένα στην κοινή δήλωση τους, με την οποία μεταξύ άλλων ζητούν την απόσυρση της μήνυσης, σημειώνουν:

«Οι υπογράφοντες και υπογράφουσες αυτό το κείμενο περιφερειακοί σύμβουλοι καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρωτοφανή ενέργεια του Δημάρχου Αργυρούπολης-Ελληνικού κ. Κωνσταντάτου να προχωρήσει σε δικαστική δίωξη εναντίον του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Χ. Κορτζίδη και του συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Κοροβέση, γιατί άσκησαν πολιτική κριτική στις πράξεις του!

Ο κ. Κωνσταντάτος στράφηκε δικαστικά εναντίον των δύο συμβούλων της αντιπολίτευσης στον δήμο, αξιώντας μάλιστα και την άμεση σύλληψή τους (!), για ανακοίνωση της παράταξης που διαφωνούσε με επιλογές του Δημάρχου σχετικά με τη διαχείριση του χώρου στο Ελληνικό, όπου είναι γνωστό ότι υπάρχει κίνημα κατοίκων που παλεύει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου, ενάντια στον υποψήφιο «επενδυτή» Lamda Development (συμφερόντων Λάτση) και ενάντια στις κυβερνητικές και άλλες μεθοδεύσεις που του ανοίγουν το δρόμο.

Δεν είναι μια απλή δίωξη. Είναι μια ανοιχτή ποινικοποίηση της πολιτικής κριτικής και του δικαιώματος άσκησης αντιπολίτευσης, επίθεση δηλαδή στους στοιχειώδεις όρους της δημοκρατίας, και γι’ αυτό πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα από όλους τους πολίτες, τα κινήματα και τους εκλεγμένους στους ΟΤΑ.

Είναι μια επιλογή ενός αιρετού Δημάρχου να χρησιμοποιήσει τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούν κατά καιρούς κάθε λογής ιδιωτικά συμφέροντα ενάντια σε όποιον τους στέκεται εμπόδιο.

Είναι μια δίωξη ενάντια σε όποια κινηματική πρακτική έχει αναπτυχθεί ή αναπτύσσεται.
Η ποινικοποίηση της αντιπολίτευσης και της πολιτικής δράσης στους ΟΤΑ δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Ζητάμε άμεσα από τον κ. Κωνσταντάτο να αποσύρει άμεσα τη μήνυση και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στους Κορτζίδη-Κοροβέση, όπως και σε κάθε διωκόμενο.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής
Βασιλάκη Άννα
Θανοπούλου Κατερίνα
Κουκά Μαρίνα
Κουτσούμπα Δέσποινα
Μαντάς Μάκης
Νικολιδάκη Φλώτα
Πρωτονοτάριος Γιάννης
Ράικου Ζωή».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ, ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!