Δ. Ελληνικού: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Μουζάλα για τον καταυλισμό προσφύγων

Επιστολή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, απέστειλε ο ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, στο οποίο διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα στη επιστολή του, αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας θυμίσω τον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης τον οποίο προφανώς έχετε λησμονήσει .

Ο Δήμος μου , με εξαίρεση τα ακριτικά νησιά μας , από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι ο “πρωταθλητής “Δήμος στη φιλοξενία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων υπό τις γνωστές τραγικές συνθήκες .

Η “Ειδομένη” τερματίστηκε , ο Πειραιάς άδειασε, το “Ελληνικό” όμως παραμένει , παρά την δέσμευση σας για εκκένωση του χώρου τον Μάρτιο του 2016 .

Ως Δήμος , εδώ και 15 μήνες κάνουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον υποστηρίζοντας υλικοτεχνικά τον καταυλισμό , καθήκον που θα συνεχίσουμε να επιτελούμε .

Αναρωτιόμαστε κύριε υπουργέ πότε θα κάνετε το δικό σας καθήκον δεδομένου ότι ο πολιτικός κρίνεται από την συνέπεια λόγων και έργων .

Δεν ζητάμε από εσάς άλλη μια πολιτική δέσμευση .

Καλούμε την πολιτεία και τον σύλλογο των Δήμων της Αττικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και από εσάς προσωπικά να τιμήσετε την υπογραφή σας για την εκκένωση του καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών που “υποτίθεται” θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Μάρτιο .

Κύριε Υπουργέ σας εύχομαι Καλή Χρονιά με ειρήνη σε όλο τον κόσμο!».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΟΥΖΑΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!