ΠΕΔΑ-«Κλεισθένης 1»: Ζητά συνέχιση διαλόγου -Την Δευτέρα η τελική απόφαση

Διάθεση συνέχισης του διαλόγου για τον «Κλεισθένη 1» ακόμη και από τις παρατάξεις ΝΔ (επικεφαλής Δ. Στεργίου, δήμαρχος Πεντέλης) και ΠΑΣΟΚ (επικεφαλής Ν. Σαράντης, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων) επικράτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔΑ παρουσία και του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο οποίος στην ομιλία του, παρά την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων για απόσυρση του ν/σ, έριξε τους τόνους.

Ωστόσο, λόγω έλλειψης απαρτίας, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, η τελική απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, την ερχόμενη Δευτέρα. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι ευγνώμων που έγινε συζήτηση σε κλίμα συναίνεσης με αυτοδιοικητική και όχι κομματική διάθεση από τους αιρετούς.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γ. Ιωακειμίδης επιχειρηματολόγησε υπέρ της άποψης,  να αξιολογηθούν ένα προς ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου και να διεκδικηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η διόρθωση ή και η απόρριψη όσων υπερβαίνουν τις «κόκκινες γραμμές» που θα οριοθετηθούν μέσω της συζήτησης που θα εξελιχθεί στο χρόνο διαβούλευσης. Με την άποψη του προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. συμπορεύθηκε αν και με επιμέρους αποκλίσεις μεγάλος αριθμός αυτοδιοικητικών, προσπερνώντας την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ η οποία «ζητούσε» «την χωρίς καμία συζήτηση απόρριψη του νομοσχεδίου.»

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α., κ. Γ. Ιωακειμίδης την συνεδρίαση της έκτακτης συνέλευσης κάλεσε  όλους τους συναδέλφους του «να δουν τα πράγματα όσο πιο αυτοδιοικητικά γίνεται και να διεκδικήσουμε την διόρθωση του νομοσχεδίου.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΔΑ, ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1, ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]