ΠΕΔΑ: Δικαίωσή μας η απόφαση για Σχολικές Επιτροπές -«Βέλη» κατά Γαβρόγλου

  • Απο stergios
  • 24 Φεβρουαρίου 2018 - 09:26
  • Comments Off

Με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) σημειώνει ότι με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, για τις σχολικές επιτροπές, υιοθετήθηκε η πρόταση των Δημάρχων και θα ισχύσει από το 2019 και μετά, επιλύοντας τα προβλήματα που προέκυπταν κατά τη διαδικασία συγκρότησης των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών.

«Η θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών προς ένα από τα βασικά αιτήματα που τέθηκαν υπόψη του κατά τη συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ.Α. όχι μόνο επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα που έχουν πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον ανοιχτό και αφιλτράριστο διάλογο, καθιστά και επιτακτική την ανάγκη να συνεχιστούν οι συναντήσεις αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων της κεντρικής διοίκησης με μοναδικό ζητούμενο τη συνεχή διαβούλευση για ό,τι επιβαρύνει και επιβραδύνει τη λειτουργία των Δήμων», αναφέρει η ΠΕΔΑ.

Αντίθετα, στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ένα άλλο αίτημα υποστηριζόμενο από την συντριπτική πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών, αιρετών και εργαζομένων, «σκόνταψε» στην «πεισματική άρνηση του υπουργού Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου».

«Συγκεκριμένα, αρνείται το δικαίωμα στους γονείς να επιλέγουν οι ίδιοι την ένταξη των παιδιών τους στο νηπιαγωγείο ή στον παιδικό σταθμό, εμμένοντας στην απόφαση του για υποχρεωτική φοίτηση των τετράχρονων παιδιών στο νηπιαγωγείο», αναφέρει η ΠΕΔΑ κάνοντας λόγο για μια «εμμονή» σε ένα ζήτημα ιδιαίτερης ευαισθησίας, που «συνιστά περιφρόνηση προς την άποψη που επιχειρηματολογεί υπέρ της ελεύθερης επιλογής και η οποία υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία της αυτοδιοίκησης».

«Έστω και την τελευταία στιγμή, η Π.Ε.Δ.Α. τον καλεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του, να σεβαστεί το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και να εγκαταλείψει εμμονές και νοοτροπίες που φαλκιδεύουν το πνεύμα και την ουσία της δημοκρατίας.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί από την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 έξω από τη Βουλή με αίτημα την ανάκληση της απόφασης του υπουργού Παιδείας για υποχρεωτική φοίτηση των τετράχρονων παιδιών στο νηπιαγωγείο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΔΑ.

Αναλυτικότερα ολόκληρη η ανακοίνωση :

Ανταποκρινόμενος ο κ. υπουργός στο αίτημα των Δημάρχων, στην ανοιχτή συζήτηση που είχε πρόσφατα μαζί τους με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α., επανέφερε το πλαίσιο λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών που ίσχυε από το 2011 και με ειδική ρύθμιση που υιοθετεί την πρόταση των Δημάρχων Αττικής και θα ισχύσει από το 2019 και μετά, επιλύονται τα προβλήματα που προέκυπταν κατά τη διαδικασία συγκρότησης των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών.

Η θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών προς ένα από τα βασικά αιτήματα που τέθηκαν υπόψη του κατά τη συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ.Α. όχι μόνο επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα που έχουν πρωτοβουλίες με επίκεντρο τον ανοιχτό και αφιλτράριστο διάλογο, καθιστά και επιτακτική την ανάγκη να συνεχιστούν οι συναντήσεις αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων της κεντρικής διοίκησης με μοναδικό ζητούμενο τη συνεχή διαβούλευση για ό,τι επιβαρύνει και επιβραδύνει τη λειτουργία των Δήμων.

Αντίθετα, ένα άλλο αίτημα υποστηριζόμενο από την συντριπτική πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών, αιρετών και εργαζομένων, «σκόνταψε» στην πεισματική άρνηση του υπουργού Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα, αρνείται το δικαίωμα στους γονείς να επιλέγουν οι ίδιοι την ένταξη των παιδιών τους στο νηπιαγωγείο ή στον παιδικό σταθμό, εμμένοντας στην απόφαση του για υποχρεωτική φοίτηση των τετράχρονων παιδιών στο νηπιαγωγείο.

Η εμμονή του αυτή σε ένα ζήτημα ιδιαίτερης ευαισθησίας, συνιστά περιφρόνηση προς την άποψη που επιχειρηματολογεί υπέρ της ελεύθερης επιλογής και η οποία υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία της αυτοδιοίκησης.

Έστω και την τελευταία στιγμή, η Π.Ε.Δ.Α. τον καλεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του, να σεβαστεί το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και να εγκαταλείψει εμμονές και νοοτροπίες που φαλκιδεύουν το πνεύμα και την ουσία της δημοκρατίας.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί από την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 έξω από τη Βουλή με αίτημα την ανάκληση της απόφασης του υπουργού Παιδείας για υποχρεωτική φοίτηση των τετράχρονων παιδιών στο νηπιαγωγείο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΕΔΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΠΕΔΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]