ΠΕΔ Ν. Αιγαίου: Ζητεί άμεσα προσλήψεις στους νησιωτικούς δήμους

Το θέμα των προσλήψεων στα μικρά νησιά αφού στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-20016 συμπεριλαμβάνεται διάταξη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε πρόσληψη προσωπικού σε Α΄βάθμιους ΟΤΑ για χρονική περίοδο τεσσάρων ετών, έθεσε επιτακτικά σήμερα ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, σε συνάντηση που είχαν.

Η παρέμβαση αυτή έγινε σε συνέχεια του εγγράφου της ΠΕΔ, για το οποίο είχε λάβει ήδη γνώση ο υπουργός, και τονίστηκε ότι μια τέτοια διάταξη θα στερήσει αναγκαίο προσωπικό από μικρά νησιά όπως είναι το Αγαθονήσι, η Κάσος, η Μεγίστη, η Σίκινος, η Κίμωλος και η Φολέγανδρος, προοπτική που θα οδηγήσει τελικά στην ερήμωσή τους.

Ο κ. Στυλιανίδης δεσμεύτηκε πως σε συνεργασία και με το υπουργείο Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα μεριμνήσει για την εξαίρεση των μικρών νησιών, αφού -όπως τόνισε ο κ. Κουσουρνάς- δε συντρέχουν μόνο λόγοι επιβίωσης τους, αλλά και εθνικοί λόγοι.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις αρμοδιότητες που παραχωρούνται στους νησιωτικούς δήμους από την 1-1-2013 ο κ. Κουσουρνάς αναφέρθηκε σε απόφαση της ΠΕΔ η οποία ρητώς αναφέρει ότι «δεν τις δέχεται χωρίς πόρους», αφού οι δήμοι με τη συνεχή μείωση των κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αδυνατούν να διασφαλίσουν ακόμα και τη λειτουργία τους.

Στη συνέχεια ο κ. Κουσουρνάς, με την ιδιότητα του δημάρχου Ρόδου είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γιάννη Ιωαννίδη για θέματα που αφορούν το νησί και τις νησιωτικές πολιτικές, ζητώντας τον συντονισμό Κράτους, Αυτοδιοίκησης και Υπηρεσιών για την καλύτερη αντιμετώπιση θεμάτων νησιωτικής πολιτικής.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΔ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!