Πάτρα: Στα δικαστήρια ο δήμος κατά κτηματική εταιρείας που απαιτεί να καταστραφεί πάρκο

Συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 13 Φλεβάρη στα Δικαστήρια της Πάτρας, στις 9 το πρωί, διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων, όπου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πατρών η προσφυγή του Δήμου Πατρέων, κατά της απόφασης της προηγούμενης Διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, που απαίτησε να κατεδαφιστεί το πάρκο του Κόκκινου Μύλου, που δημιούργησε ο Δήμος χωρίς να αμφισβητεί ότι ιδιοκτήτης του χώρου είναι το Δημόσιο.

Από τον Οκτώβρη του 2018, η Κτηματική Υπηρεσία της Πάτρας απέστειλε στον Δήμο Πατρέων έγγραφο με το οποίο θεωρεί παρανομία το ότι διαμόρφωσε την περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Και αυτό, παρότι ο Δήμος είχε πάρει άδεια φύτευσης από την ίδια υπηρεσία.

Όταν ολοκληρώθηκε το πάρκο, τότε «διαπίστωσαν» ότι δήθεν είναι παράνομες οι διερχόμενες υπόγειες εγκαταστάσεις αποχέτευσης χιλιάδων κατοικιών, που προϋπήρχαν επί πολλές δεκαετίες (!), οι εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος (!), η εγκατάσταση φωτισμού (!), η διάστρωση λεπτού στρώματος χώματος ή λεπτόκοκκου άμμου, που έγινε για την «καθαριότητα του χώρου», η προσωρινή προστασία του πρασίνου από τα θαλάσσια κύματα και συγκεκριμένα μέχρι να μεγαλώσουν τα φυτά, με τοποθέτηση μπετόν (jersey).

«Φαίνεται ότι για τις κυβερνήσεις και το κράτος, είναι νόμιμη η επί δεκαετίες εγκατάλειψη του χώρου που είχε μετατραπεί σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο, αφού θεωρούν παρανομία το ότι η δημοτική Αρχή, διαμόρφωσε ένα νέο πάρκο, έκτασης 15 στρεμμάτων, με γκαζόν, φωτισμό, νερό και παιδική χαρά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων και καλεί στην αυριανή κινητοποίηση «για να καταλάβουν όλοι ότι οι κοινόχρηστοι χώροι, η παραλιακή ζώνη και τα πάρκα ανήκουν στο λαό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πάρκο με την παρέμβαση του Δήμου άλλαξε την αποκρουστική όψη της εκεί παραλιακής ζώνης και ικανοποιεί τις οξυμένες ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Για το θέμα, κινητοποίηση έγινε από κατοίκους, φορείς και το Δήμο το Σάββατο 8 Φλεβάρη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΑΡΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!