Δ.Πατρέων: Αυξάνονται οι μαθητές που έχουν ανάγκη το «δεκατιανό» του Κοινωνικού Οργανισμού

Αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών στους οποίους διανέμεται το «δεκατιανό» από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το Κοινωνικό του Παντοπωλείο.

Ειδικότερα, η χορήγηση του «δεκατιανού» γίνεται σε μαθητές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και ενώ πέρσι, στην αντίστοιχη διανομή ήταν περίπου 950, φέτος έχουν φτάσει τους 1.050 και όπως φαίνεται, μέχρι το τέλος του σχολικού έτους -καθώς υποβάλλονται ακόμα αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα- ο αριθμός θα αυξάνεται.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η δεύτερη διανομή του τρέχοντος σχολικού έτους στους μαθητές που έχουν μέχρι τώρα ενταχθεί στη συγκεκριμένη δράση με τρόφιμα δύο μηνών.

Ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η χρηματοδότηση εξακολουθεί να γίνεται αποκλειστικά από τον δήμο, αφού το αρμόδιο υπουργείο, δεν ανταποκρίθηκε μέχρι τώρα, στα αιτήματά μας για χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης. Ως δήμος διεκδικούμε από την κυβέρνηση και το κόστος των τροφίμων που χορηγούμε υπερβαίνει τις 160.000 ευρώ το χρόνο».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «οι ανάγκες αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, γιατί συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική, που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση, ανασφάλεια και ανέχεια. Η διατυμπανιζόμενη ανάπτυξη δεν είναι για όλους! Η ανάπτυξη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, «πατάει» επάνω στη δυστυχία των λαϊκών οικογενειών! Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση, οφείλουμε να συμπαραταχθούμε για την ανατροπή της»!

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «ως Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων θα είμαστε κοντά σε όσους συνανθρώπους μας δοκιμάζονται, με όσα μέσα διαθέτουμε, γιατί θέλουμε τα φτωχά λαϊκά στρώματα να σηκώσουν το ανάστημά τους, να συμμετέχουν στον αγώνα για να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!